Kirklareli'de Camiler çocuklarla şenlendi

camiler çocuklarla şenlendi


Kirklareli'de Camiler çocuklarla şenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde 15 günlük ara tatili döneminde başlatılan “Camiye koşuyoruz, namazla buluşuyoruz" projesi kapsamında cami görevlilerimiz görev yaptıkları camilerde çocuklarla buluştular.
İlimizde birçok camide gerçekleşen uygulama kapsamında cami görevlilerimiz çocuklarla dini, milli ve insani bağlar kurarak onların sosyalleşmelerine ve dini değerleri ile buluşmalarına vesile oldular.
Bu camilerden birisi de çocuklara yönelik faaliyetleri ile güzel çalışmalar ortaya koyan Kırklareli Ahmet Cevdet Paşa Camii imam-hatibi Hüseyin Turgud oldu.
İmam-hatip Turgud çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi :
"Bizim çocuklarımızla olan iletişimimiz sadece 15 ara tatiline münhasır değildir. Yaz aylarından itibaren çocuklarla ve gençlerle bağlantımız devam ediyor. Öncelikle onlarla iletişimimizi sağlamak için Whatsapp grubumuzu kurduk. 100'e yakın iletişim içinde olduğumuz çocuk ve genç var.
Her hafta sonu camimizde buluşup Kur'an-ı Kerim okur dua-sure ezberi yapar kitap okur halı saha maçı, yüzme gibi ceşitli faaliyetler yaparız. Cami Gençliğine bu 15 tatilde ne yapalım sorusunu sorduğumda hocam her gün camiye gelip vaktimizi camide geçirip sohbetler yapalım dediler.
Tamam o zaman dedim her gün hafta sonu da dahil 13:00-16:00 arası buluştuk.
Ve 15 gün boyunca buluşup Kuran-ı  kerim okuduk ezberlerimizi yaptık, kitap zincirine katıldık (Kitap zinciri başkanlığımızın 40 a yakın kitabını öğrencilerimiz sıra ile okuyorlar) futbol oynayıp oyunlar oynadık. 15 mutlu gün geçirdik. Elhamdulillah
Cemaatimiz bizi her zaman desteklediler, sağ olsunlar var olsunlar.
Allah cc cemaatimizden razı olsun.
Velilerimizde çok memnun oldular cemaatimizle beraber bize bol bol çikolata kek meyve suyu ikram ettiler. Her zaman desteklediler minnettar kaldıklarını söyleyip bu vesile ile bizde camiye alıştık dediler.
"Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz: programına ortalama 25 öğrencimiz katıldı. Sabah namazına 6 öğrencimiz velileri ile her gün katıldılar öğle ve ikindi namazlarına ortalama 20 öğrencimiz katıldı akşam ve yatsı namazlarına da ortalama 10 öğrencimiz katıldı. Geçtiğimiz cumartesi günü de kapanış programı yaptık annelerimiz bize çesit çesit börekler, poğaçalar, kekler, kurabiyeler hazırladılar. 30 kişilik istedik, 200 kişilik ikram geldi. Allah cc hepsinden razı olsun.
Elhamdulillah camimizde 100' e yakın bir genç kitlemiz var. 7-18 yaş aralığı. Çeşitli zaman dilimlerinde buluşup Kur'an-ı Kerim ve kitap okuma programları yapıyoruz. Okuyoruz ve anlamaya çalışıyoruz. Büyüyüp olgunlaşmayı bekliyoruz. İnşaallah meyvesi çok tatlı olacak camimiz gençlesip, şehre oksijen olacak.." dedi.