Nevşehir’den Idlib’e Yardımlar Devam Ediyor...

nevşehir’den idlib’e yardımlar devam ediyor...


Nevşehir’den Idlib’e Yardımlar Devam Ediyor...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen "Yolunuz İyilik Olsun Projesi" kapsamında Nevşehir İl Müftülüğü öncülüğünde Nevşehir merkezden 2 tır, Göreme ve Nar Kasabasından 1'er tır olmak üzere toplam 4 tır un İdlib'deki savaş mağduru din kardeşlerimize gönderilmek üzere yola çıktı.

Nevşehir İl Müftülüğü ve TDV Nevşehir Şubesinin öncülüğünde hayırsever vatandaşların  katkılarıyla temin edilen 4 tır dolusu 100 ton un Hatay Cilve gözü sınır kapısından İdlib’deki çadır kentlerde kalan savaş mağduru din kardeşlerimize gönderildi.

Öğle namazından sonra Göreme ve Nar kasabasında uğurlama törenleri yapıldı.

Kasabalarda yapılan törenlere İl Müftü Yardımcıları Dr. Ahmet Özvarinli, Ali Bingül, Göreme Belediye Başkanı Ömer Ören, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik ile kasabada görev yapan din görevlileri ve hayır sever vatandaşlar katıldı.

İkindi namazından sonra ise Merkez Lale Sanayi Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine, İl Müftüsü Yakup Öztürk, din görevlileri ve hayır sever vatandaşlar katıldı.

İdlib'de bombardıman altında kalan kardeşlerimizin sınırımıza yığılmaları sonucunda Başkanlığımızın yapmış olduğu yardım çağrılarına Nevşehir halkının vermiş olduğu destekten dolayı memnuniyetini dile getiren Öztürk, Nevşehir merkez, köy ve kasabalardan toplanan 3 tır yardım malzemesinin geçen hafta Suriye'ye gönderildiğini, bugünkü 4 tırla toplam 7 tır un ve gıda yardımının gönderilmiş olacağını söyledi.

“Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter.” hadis-i şerifini hatırlatarak yardımların devam edeceğini belirten İl Müftüsü Öztürk, önümüzdeki günlerde camilerimizde ve kurslarımızda toplanan yardım malzemelerinin de İdlib’deki çadır kentlerde kalan savaş mağduru din kardeşlerimize gönderileceğini söyledi.

Yardım kampanyasına destek veren Nevşehir halkına ve hayırsever işadamlarına teşekkür eden Öztürk,  hayırların devam etmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı dua ile yardım tırları uğurlandı.