Amasya'da Umre ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması

umre ödüllü değerler eğitimi yarışması


Amasya'da Umre ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evi ve Çocuk Evleri Sitelerinde kalan çocuklar arasından "Umre Programı’na katılacak olanları belirlemek amacıyla 14 Aralık 2019 tarihinde saat 10:00 da Akşemsettin Camii Külliyesinde "Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması" yapıldı.

Amasya İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen yarışmada 26 öğrenci sınava katıldı. 1 Erkek ve 1 Kız Öğrenci yarışmayı kazanarak Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Umre ile ödüllendirildi.

Amasya Üniversitesi Konferans salonunda yapılan programda açılış konuşması yapan İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu “Sevgi evlerinde kalan Çocuklarımızla bizlerin bir araya getiren İl Sosyal Hizmetler Müdürümüze ve çalışanlarına, yarışmanın ve ödül programının yapılmasında emeği geçen İl Müftü yardımcımız Emine Uysal hoca hanıma ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Malumunuz Ağaç Yaşken Eğilir değerler eğitimini çocuklarımıza bu yaşlarda vermemiz gerekir.’ Dedi. Program öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından öğrencilerin okudukları ilahiler, Semazen gösterisi ve dua ile son buldu. Birincilere altın, ajanda ve kupa bardak, İkinci ve üçüncü öğrencilere ise altın ve kupa bardak verildi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise kupa bardak verilerek program sona erdi.