Kahramanmaras'da Din Görevlileri Olarak Sorumluluğumuz Büyük

din görevlileri olarak sorumluluğumuz büyük


Kahramanmaras'da Din Görevlileri Olarak Sorumluluğumuz Büyük

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kurtuluşunun 100. Yılını kutlayan Kahramanmaraş’ta Din Görevlileri ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş İl Müftülüğünün organize ettiği program Mustafa Avni Çelik ve Bekir Büyükkurt’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Kahramanmaraş İl Müftülüğünün faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım slaytı izlendi.

Açılış ve selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç: “Her şehrin bir kimliği vardır.  Kahramanmaraş da kimliğini din, devlet ve ocak değerlerine bağlılığı sayesinde kazanmıştır. Kahramanmaraş iki örtüsüne, kalesindeki bayrağına, kadınların peçesine el uzatılınca ayağa kalkmış ve kimliğini kazanmıştır.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı büyük bir haz duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Şehrin manevi mimarları olan sizlerle, her mahallenin, sokağın aydınlatıcısı olan sizlerle olmak kadar önemli ve huzur verici bir ortam düşünemiyorum.

Vazifemiz çok önemli olduğu kadar zordur. Hz. Peygamberin cahiliye dönemindeki adetleri aşması kolay olmamıştır. Taşlanmış eziyete uğramıştır. Kaskatı kesilmiş kalplere hitap ediyordu Hz. Peygamber. Emanetini teslim ettiği sahabeler çöl demediler uzak demediler maaş demediler Hz. Peygamberin kötülüğü nehyet iyiliği emret emanetini anlatmak için gece gündüz demeden diyar diyar gezdiler. Şu an din görevlileri olarak bizlerin elindeki nimetler sahabelerin elinde yoktu. Elimizdeki nimetin kıymetini bilmeliyiz. Zamanında yaşadığımız acı tecrübelerden ders almalıyız. Dün başörtüsü sorunu yaşanırken hamdolsun bugün öyle bir sıkıntı kalmadı.

Sizler Kahramanmaraş’ın Peygamber varisleri olarak sadece caminizin, kursunuzun hocası değil, sokağınızın mahallenizin de hocasısınız. Sorumluluğumuz büyük. Örneğimiz, önderimiz Hz. Peygamberdir. Onun gibi baba, onun gibi din görevlisi, vaiz, müftü, onun gibi insan olmalıyız. Bizler elimizi taşın altına koymalı, bu yolda en üstün gayreti göstermeliyiz. Her camiyi bir mektep haline getirmeliyiz. Mescid-i Nebevîde Suffe hangi fonksiyonu icra ediyorsa camilerimiz de öyle olmalıdır. Her birimiz on genci sarıp sarmalayalım. Bir derdi mi derdiyle dertlenelim. Allah inancını, Peygamber inancını, değerlerimizi öğretelim. Onları zararlı akımlardan koruyalım. Biz işimizi yaptığımız sürece Allah da karşılığını verecektir.”

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı.

Programın sonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Kahramanmaraş’ta görev yapan, uzun yıllar il ve ilçe müftülüğü, müşavirlik vazifelerinde bulunan yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Başkanlık Vaizi Mustafa Sinanoğlu’na plaket takdiminde bulundu.

Başkan Erbaş, daha sonra Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı, Salime Derviş Pur Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu ile Hacı Sema Belpınar Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun resmi açılışını yaptı.

Başkan Erbaş, açılışın ardından kursları gezerek öğrencilerle sohbet etti.