Kirklareli'de Il Müftümüz Basın Toplantısı Yaptı

il müftümüz basın toplantısı yaptı


Kirklareli'de Il Müftümüz Basın Toplantısı Yaptı

Kırklareli İl Müftülüğünce son 3 yılda gerçekleştirilen müftülük hizmetleri ile 2020 yılında yürürlüğe konan proje ve uygulamalara yönelik bilgilendirme yapıldı.

İl Müftülüğü Sungurbey Aile ve Dini Rehberlik Merkezinde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına İl Müftü yardımcısı Ramazan Özdemir, ilçe müftüleri , Şube Müdürleri , İl Vaizleri ile basın temsilcileri katıldı.
İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ 2017-2019 yılları arasında kurumsal kapasitenin gerçekleştirilmesine yönelik il ve ilçelerimizde inşaat faaliyetleri ile irşad faaliyetlerine yönelik basın açıklamasında şunları söyledi: "

Değerli Basın Mensupları,

Bizleri din hizmetlerinde istihdam eden, din-i mübin-i İslâm’a bu güzel serhad şehir Kırklareli’nde değerli vatandaşlarımıza İl ve ilçe müftüleri olarak hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize hamd-ü senalar ediyoruz.

Ümmeti olmakla şeref duyduğumuz Sevgili Peygamberimize, O’nun al ve ashabına salat ve selamlarımızı sunuyoruz.
Bugüne kadar Kırklareli il ve ilçelerinde din ve diyanet hizmetlerine samimiyetle hizmet eden tüm kurum mensuplarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca her zaman büyük bir özveri ile dini ve hayri hizmetlere katkı sunan ve destek veren değerli halkımıza ve hayırseverlere en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz, Allah razı olsun diyoruz.

Değerli Basın Mensupları ,

Kurum olarak en temel vazifemiz, değerli halkımızı iman, ibadet, ahlak konularında aydınlatmak, ibadet mekanlarımız olan camilerimizde ibadet ve irşad hizmetlerini sunmak, yaygın eğitim imkanları ile başta Kur’an Kurslarımızda yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza temel dini bilgileri vermek, Kur’an-ı Kerimim usulüne uygun olarak okunmasını, okutulmasını ve anlaşılmasını sağlamak, konferans, panel ve diğer iletişim ve eğitim imkanları ile milletimizin dini ve milli bilincini güçlendirmek , barış ve kardeşliği , toplumsal dayanışmayı egemen kılmaktır.

Hizmetlerimizde her zaman Kur’an ve Sünnet bütünlüğünde sahih bilgiye dayalı din anlayışı içerisinde, akıl ve vicdan zemininde “Hakk’ın İzinde , Halkın Hizmetinde “ düsturu ile halkımıza kıvamlı din hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz.
Halkımızı aydınlatma faaliyetlerinde “Hak” dilini “halk” diline çevirerek , kimseyi tekfir etmeden, şiddet dilini kullanmadan, şahıscılık yapmadan, ötekileştirmeden davet üslubu içerisinde sevgi ile halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz.

Değerli Basın mensupları ,

Her hizmet proje ve uygulamalarında olmazsa olmaz 3 şey vardır:
-İnsan,
-Mekan ,
-İmkan .

İlimizde hizmet üreteceğimiz mekanlar ve kapasitenin artırılması için inşaat faaliyetlerine ağırlık verildi. Bu kapsamda Hizmet Binaları, Yatılı Kur’an Kursları, Değerler Eğitimi Sınıfları , Gençlik Merkezleri gibi mekanların oluşturulmasına ağırlık verildi.

Şimdi de sizlere Kırklareli il ve ilçelerinde 2017-2019 yılları arasında hizmete açılan mekanlar konusunda bilgiler vermek istiyoruz.

Yatılı Kur’an Kursları : Kırklareli ilinde yatılı kurslarımız bulunmuyordu. İlk defa olmak üzere kız ve erkek öğrencilerimize İl Merkezi , Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde Yatılı Hafızlık Kur’an Kursları açılmıştır.

Yeni inşa edilen Müftülük Hizmet Binaları: Lüleburgaz, Demirkoy, Vize , Pehlivanköy ilçe müftülükleri hizmete açılmıştır.

 Kapsamlı Tadilatlar Yapılan Hizmet Binaları : İl Müftülüğü , Babaeski Müftülüğü

 Gençlik Merkezleri : İl Merkezi , Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize Gençlik Merkezleri açılmıştır.

 Aile ve Dini Rehberlik Merkezi : İl Merkezi ve Lüleburgaz

 Değerler Eğitimi Sınıfları: İl çapında 62 Değerler Eğitimi Sınıfları düzenlenmiş ve tefriş edilmiştir.

 Camiler : İbadete açılan 3 cami , halen devam eden 3 cami ve planlanan 10 cami projesi Merkez, Lüleburgaz, Vize , Babaeski ,Pınarhisar , Demirköy .

 Gündüzlü Kur’an Kursu : Tüm ilçelerde Hizmete alınan C grubu 13 adet gündüzlü Kuran Kursları .

 Üniversite Yurtları : TDV tarafından acılan 465 kapasiteli üniversite kız yurdu ve yeni açılacak 140 kapasiteli erkek öğrenci yurdu

 Kardeş Şehir : Kardeş Şehir Projesi kapsamında Bulgaristan Aytos ve Şumnu ilinde yapılan bir cami ve gündüzlü Kur’an Kursu Faaliyetleri hizmete açılmıştır.

 Engelli , Çocuk , Genç ve Kadınlara Yönelik İrşad ve Eğitim Faaliyetleri yoğunlukla icra edilmiştir.

Son üç yılda uygulanan hizmet projeleri :
 Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Projesi
 Değerler Eğitimi Projesi
 Huzurlu Toplum , Mutlu Aile Projesi

2020 Yılında İlimizde aşağıdaki projeler uygulamaya konmuştur:

 Dokun Hayata Projesi :
 Genç Musiki Meclisi Projesi
 Değerli Nesiller Projesi
 Temel Aile Bilinci Eğitimi Projesi
 Gençliğe Değer Projesi
 Umutlu Yarınlar Projesi ( Paydaş Proje – Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü)

İlimizde uygulanmakta olan projeler “ eğitim-iyilik-kültür” çerçevesinde edilmektedir.

Teşekkür :

Kurumsal hizmetlerimizin ifasında bizlere her zaman en büyük desteği veren Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İl ve ilçelerimizde büyük bir özveri ile çalışan hizmet gönüllüsü olan personelimize ve destekleri ile bizleri motive eden değerli halkımıza , faaliyetlerimizin kamu oyuna duyuran ve haber yapan basın emekçilerine en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. "

İl Müftüsü DEMİRTAŞ, basın mensuplarına dini yayınlardan oluşan hediye verdi.