Erzincan'da Tercan Ilçesi Mama Hatun Türbe Camii Dualarla Ibadete Açıldı

tercan ilçesi mama hatun türbe camii dualarla ibadete açıldı

Erzincan'da Tercan Ilçesi Mama Hatun Türbe Camii Dualarla Ibadete Açıldı

Tercan İlçesi Mama Hatun Türbe Camii Dualarla İbadete Açıldı.

Tercan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü münasebetiyle 17.02.2020 tarihinde Erzincan'ımızın Tercan ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

17 Şubat Tercan ilçemizin kurtuluş bayramı etkinlikleri kapsamında Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılında  cami ve külliyenin imarı için ön görülen 780 günlük süre sonunda restorasyonu tamamlanan Mamahatun Cami ve Külliyesi (Kervansaray, Hamam, Cami, Türbe) için de program düzenlendi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Tercan Kaymakamı Kürşad Karaca, bazı daire amirleri ve vatandaşlarında katılımıyla, il müftüsü Mehmet Emin Çetin'in sohbeti ve kılınan öğlen namazını müteakip yapılan dualarla caminin açılışı gerçekleştirildi.