Tekirdağ'da Cezaevlerinde Görevlendirilen Personele Yönelik Eğitim Semineri Yapıldı.

cezaevlerinde görevlendirilen personele yönelik eğitim semineri yapıldı.


Tekirdağ'da Cezaevlerinde Görevlendirilen Personele Yönelik Eğitim Semineri Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Tekirdağ genelindeki cezaevlerinde görevlendirilen personele yönelik İl Müftülüğü tarafından Eğitim Semireni yapıldı.

 

Ceza İnfaz Kurumlarında ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde hükümlü, tutuklu ve denetimli serbestlikten yararlananlara manevi rehberlik sunmak üzere görevlendirilen din görevlilerinin katıldığı eğitim seminerinin açılış konuşması İl Müftü Yardımcısı Melek Cingöz tarafından yapıldı. Daha sonra Cezaevi Vaizi ve Koordinatör Memet Aydın tarafından cezaevlerinde Diyanet İşleri Başkanlığınca sunulan hizmetlerin tarihçesi, mevcut durumu ve dikkat edilmesi gerekli hususlar konusunda bilgi verildi.

Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Öğretmen Murat Yağanoğlu, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin yapısı ve işleyişi hakkında din görevlilerini bilgilendirmesinin ardından Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinden Psikolog Sacide Aslım, tutuklu/hükümlü ve denetimli serbestlikten yararlananların psikolojisi ve iletişim konularında sunum yaptı.

Seminerin son bölümünde ise başta tecrübe paylaşımları olmak üzere soru-cevap, karşılıklı görüş alışverişi ve çeşitli değerlendirmeler yapıldı.