Malatya'da Küçük Hayırseverlerden Büyük Ve Anlamlı Bağış

küçük hayırseverlerden büyük ve anlamlı bağış


Malatya'da Küçük Hayırseverlerden Büyük Ve Anlamlı Bağış

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından mazlum ve mağdurlara umut olmak için “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Kurtuba Camii 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri kayıtsız kalmadı.

Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları kampanya kapsamında İdlib’de evsiz kalan çocuklara ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi’ne bağışladı.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, küçük yaşlarına rağmen kocaman kalpleriyle öğrencilerin yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu, sergiledikleri bu davranıştan dolayı kendilerine ve hocalarına teşekkür ettiğini belirtti.

Minik hayırseverlerin biriktirdiği 1.481 lira 25 kuruşu makbuz karşılığında teslim aldıklarını ifade eden IŞILDAR, “Yüzyılın en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığı Suriye’de savaşın mağdur ettiği kardeşlerimizin durumu hala vahametini korumaya devam ediyor. Bir yanda yoğun bombardıman bir yanda yaşanan barınma sorunu ailelere yaşamak adına çok fazla seçenek sunmuyor. Hayırsever milletimizin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımızın öncülüğünde, asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkânlarımızla seferber oluyoruz. Bu iyilik yolunda Kurtuba Camii 4-6 yaş Kur’an Kursunda eğitim geren öğrencilerimizde bizleri yalnız bırakmadı. Anlamlı katkılarından dolayı yavrularımızı tebrik ediyor, yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Minik öğrenciler adına konuşan Kurtuba Camii İmam Hatibi Bayram İÇLİ ise, “İdlib’de kardeşlerimiz aç ve susuz bırakılıyor, üzerlerine bomba yağdırılıyor. Oradaki kardeşlerimizin acısını hafifletmek, yaralarına merhem olmak ve bir nebze olsun onlara yardım etmek maksadıyla yavrularımız harçlıklarını bağışladı” dedi.