Kırsehir'de Umreye Gidecek Vatandaşlara Umre Semineri Düzenlendi.

umreye gidecek vatandaşlara umre semineri düzenlendi.


Kırsehir'de Umreye Gidecek Vatandaşlara Umre Semineri Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile İlimizden umreye gidecek olan vatandaşlarımız için İl Müftülüğümüz tarafından “Umre semineri” düzenlendi.

İl Müftülüğümüz tarafından organize edilen umre semineri 26/02/2020 Çarşamba günü saat:08.00’de İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı. İki gün sürecek umre seminerinde ilk gün İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk ve Toplum Sağlığı Merkezinden görevliler, Din görevlisi Adem Köksal ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

İl Müftümüz Mehmet Yaman, Umrenin Hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı konusunda seminere katılanlara slayt eşliğinde bilgiler verdi. “Tavaf, say ve diğer ibadetlerinizi yaparken  kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçının. Yaptığınız amelleri bozacak veya sevabını azaltacak bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. İl Müftülüğü olarak sizlere bu konulrda faydalı olması açısından seminerleri düzenliyoruz. Bu seminerlerin faydalı olmasını temenni ediyorum. ” dedi. Konuşmasının sonunda İl Müftümüz Mehmet Yaman  umrecilere, ‘‘Allah şimdiden umre yolculuğunuzu hayırlı eylesin. Salimen gidip dönmenizi nasip etsin. Dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, özellikle ülkemizi unutmayınız’.’ Dedi.

Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık konusunda İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk’te umrecilere bilgiler verdi. Toplum sağlığı merkezi çalışanları da Corona virüsü ve bu virüsten korunma yolları hakkında bilgiler verdiler. Seminerin ikinci günüde ise umrecilere, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri, Kadınlara Özgü Konular" konularında bilgiler verilecek.

Seminerin sonunda katılımcılar yapılan seminerin gaydalı olduğunu söyleyerek görevlilere teşekkür ettiler.