Bolu'da Il Müftülüğümüzden Regaib Kandili Programı

il müftülüğümüzden regaib kandili programı

Bolu'da Il Müftülüğümüzden Regaib Kandili Programı

27.02.2020 Perşembe günü Yıldırım Beyazıt Camiinde yapılan programda Bolu merkezde görevli olan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mevlitten bölümler, Bolu Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunun seslendirdiği ilahi, kaside ve yapılan dualarla idrak edilen gecede konuşan İl Müftümüz Orhan Genç tüm İslam aleminin Regaib Kandilini kutlayarak, "Kıymetli Müslümanlar Regaib Kandilimiz mübarek olsun. Bizleri üç ayların rahmet iklimine kavuşturan Allah'a şükürler olsun. Bizi bu mübarek gecede bu kubbe altında aynı aşkla, aynı imanla bir araya getiren Allah'a hamd olsun. Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Regaip kelimesi, güzel şeyleri istemek, elde etmeye gayret etmek anlamına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin isteklerinin verileceği ümit edilir. Ayrıca üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandilini oruçlu olarak karşılamak güzeldir.  Bu gece Kur’ân–ı Kerim okunmalı, okuyanları dinlemeli, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e salâtü selâm getirilmeli, kaza ve nafile namazlar kılınmalı, geçmişin muhasebesi yapılmalıdır. Yine bu gece günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli, bol bol zikirde bulunulmalı, mü’min kardeşlerimizle helalleşmeli, küs ve dargın olanlarla barışmalıyız. Ayrıca bu gecede yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilmeli,  eğer vefat etmişlerse gündüz başta anne babamız olmak üzere yakınlarımızın büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, hayattaki büyüklerimizin, anne ve babamızın, diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon ederek duaları istenmeli” dedi. Bolu halkının yoğun ilgi gösterdiği program din görevlilerimizce ve halkımız tarafından okunan hatimlerin duasının ardından sona erdi.