Giresun'da Regaip Kandili Dualarla Idrak Edildi

regaip kandili dualarla idrak edildi


Giresun'da Regaip Kandili Dualarla Idrak Edildi

Ramazan Ayı’nın habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın ettiler.

Giresun Müftülüğü tarafından Regaip Kandili dolayısıyla Çınarlar Camii’nde gerçekleştirilen mevlit özel programına ve il genelinde camilerde gerçekleştirilen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, gerçekleştirilen programa katılarak Giresunlu vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik etti.

İl Müftüsü Muhittin Oral ise, rağbetin yalnızca Allah’ü Teala’ya olması gerektiğini belirterek, Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek gecede, ‘Allah’ım ben şükreden, sabreden, dua eden, bana verdiklerinden senin için veren, günahlarından af dileyen bir kul olacağım’ diyerek söz vermeliyiz. Allah’ım, bizleri şükredenlerden, sabredenlerden, dua edenlerden, kendisi için verenlerden ve günahlarından dolayı af dileyip, affa mazhar kıldıklarından eylesin, geceniz ve üç aylarınız mübarek olsun dedi. 

Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim okuduğu, salavatların getirildiği, Mevlid’den bölümler ve ilahilerin yer aldığı Regaip Kandili özel programı İl Müftüsü Muhittin Oral’ın duası ile tamamlandı.