Bolu'da Il Müftülüğü Tarafından 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğreticilerine Seminer Verildi.

il müftülüğü tarafından 4-6 yaş grubu kur’an kursu öğreticilerine seminer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş grubu Kuran Kursu öğreticilerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak ve alanda görev yapan öğreticilerimizin yeterliliklerini geliştirmek amacıyla 4-6 yaş grubu Kuran Kursu öğreticilerine yönelik iki gün süreyle hizmet içi eğitim semineri planlanmıştı. Bu çerçevede Başkanlığımız Bolu İl Müftülüğü olarak Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğinin 6/C maddesine istinaden TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) desteği ile 2019-2020 eğitim öğretim döneminde İlimiz genelinde görev yapan 4-6 yaş Kur'an Kurslarında görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerinin verimliliğinin artırılması ve öğreticilerin yeterliliklerinin geliştirilmesi amacıyla Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik   22-23 Şubat 2020 tarihlerinde iki gün süren eğitim semineri düzenlendi. Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursunda gerçekleştirilen program; İl müftümüz Orhan Genç'in açılış konuşması ile başladı. İl Müftü Yardımcımız Fadime Arslan ve TİDEF Genel Sekreteri Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse programda hazır bulundular. Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Yasemin Çelebi’nin sunum yaptığı  Seminerin ilk günü; İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurten Güneş Okul Öncesi Eğitimde Sınıf Yönetimi konusunu, Dr. Öğretim Üyesi Duygu Yalman Okul Öncesi Eğitimde Oyun ve Hikaye (İlkeler ve Teknikler) konusunu, İkinci günü; Klinik Psikoloji Uzmanı İletişimci Dr. Rukiye Karaköse 4-6 Yaş Çocuk Psikolojisi, İletişim ve Öğretmenin Stres Yönetimi konusunu, Pedagog Uzm. Serap Buharalı Erken Çocuklukta Problem Davranışlar ve Çözüm Yolları, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4-6 Yaş Grubu Çocuk Psikolojisi ve İletişimi konusunu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı Görevlisi Ayşe Kaya Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4- 6 yaş Grubu Kur’an Kursları Stretrjisi konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Program İl Müftümüz Orhan Genç'in kapanış konuşmaları ve katılımcılara belgelerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.