Nevşehir'de “allah’ın Rahmet Ve Mağfiretinin, Ihsan Ve Ikramının Coştuğu Bu Ayları Bu Kandilleri Fırsat Bilmeliyiz.” Regaib Kandili özel Programı Huşu Içinde Kutlandı

“allah’ın rahmet ve mağfiretinin, ihsan ve ikramının coştuğu bu ayları bu kandilleri fırsat bilmeliyiz.” regaib kandili özel programı huşu içinde kutlandı


Nevşehir'de “allah’ın Rahmet Ve Mağfiretinin, Ihsan Ve Ikramının Coştuğu Bu Ayları Bu Kandilleri Fırsat Bilmeliyiz.” Regaib Kandili özel Programı Huşu Içinde Kutlandı

Üç ayların başlangıcı olan Recep Ayının ilk cuma gecesi olan, rahmet ve bereket ile dolu, mübarek Regaib Kandili, Nevşehir’de kalabalık bir cemaat tarafından huşu içinde kutlandı. Kandil nedeniyle vatandaşlar camilere akın ettiler.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Özel Kandil Programı, Merkez Alibey Camii’nde idrak edildi. Program, tüm camilerden canlı olarak dinlendi.

Vatandaşlar, kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam namazı ile birlikte camilere akın etmeye başladılar. Müminlerin yoğun ilgi gösterdiği Merkez Alibey Camii dolup taştı. Kandili fırsat bilerek gelen genç yaşlı, bayan erkek ve çok sayıda vatandaş günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semâya kaldırdı. 

Akşam namazını müteakip, Nevşehir Müftülüğü İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

Namaz öncesi İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı sohbetinde; “Regaib kandilini idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu ve mübarek olsun. Duaların reddolunmadığı, Allah’ın rahmet ve mağfiretinin, ihsan ve ikramının coştuğu bu ayları bu kandilleri fırsat bilmeliyiz. Öncelikle nefis muhasebesi yaparak, tövbe istiğfar ederek, oruç, namaz ve Kur’an okumak gibi ibadetleri artırarak ve zaman zaman düştüğümüz hataları ve günahları terk ederek, Ramazan ayına hazırlanmalıyız. Bu manevi yolculukta hepinize başarılar diliyorum. Recep ayına bizleri kavuşturan Rabbimiz, hayırlısı ile On bir ayın sultanı Ramazan ayına da kavuştursun inşallah” dedi.

Müftü Öztürk; “Bu ay, gün ve geceler; fani olandan baki olana, Dünya’dan Ahirete, kötülüklerden iyiliklere, masivadan Allah’a, Allah’ın rızasına yönelmemiz için önemli fırsatlardır.

Bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve Rabbimize olan rağbetimiz artmalı, heva ve heveslere değil, arzu ve isteklerimiz, umut ve emellerimiz Allah’a yönelmeli ve bu da hayatımıza yansımalıdır. Ahlakımızla bunu göstermeliyiz.” dedi.

Namaz sonrası İl Müftü Yardımcısı Ali Bingül tarafından, okunan Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların duasında duygu dolu anlar yaşandı.

Namaz sonunda yapılan ikramlarla program sona erdi.