Duzce'de Ezanı Güzel Okuma Hizmet Içi Eğitim Kursu

ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursu


Duzce'de Ezanı Güzel Okuma Hizmet Içi Eğitim Kursu

Müftülüğümüz tarafından, vatandaşların dini hayatına rehberlik eden din görevlilerinin musikî kabiliyetlerini geliştirmeleri, ezan, kamet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmeleri ve daha nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.

Düzce İlim ve Sanat Akademisi salonunda düzenlenen hizmet içi eğitim kursuna 28 din görevlisi katıldı. Yaklaşık 4 hafta ve 80 saat süren kursta, Kültür Mahallesi Camii İmam Hatibi Bekir Gülbahar ve Aziziye Merkez Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Gençer tarafından ezanın makam üzerine okunması eğitimi verildi. Ayrıca belirlenen makamlar üzerine tasavvuf musikisi eserleri seslendirildi.

İl Müftü Vekilimiz Ünal Baş, Müftü Yardımcısı Derya Topalcık ve Şube Müdürü Rahmi Karatop ile birlikte hizmet içi eğitimine katılan din görevlilerini ziyaret etti. Ziyarette Müftü Baş, ‘’Ezan okuyan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlarımız günde beş kere halkımızı hayra, iyiliğe, kurtuluşa, hakka ve ibadete davet ediyorlar. Bu vesileyle din kardeşlerimizin gönül telini titreten ezanı, makamlarıyla usulüne uygun olarak daha güzel okumalarını sağlamak amacıyla 'Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu' düzenledik. Kursta rehber öğretici olarak görev yapan hocamıza ve kursa katılan din görevlilerimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Ziyarette kursiyerler çeşitli makamlarda ezan ve ilahe okuyarak öğrendiklerini sergilediler.

"Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu" sonunda katılan kursiyerlere katılım belgesi verildi.