Rize'de Genel Müdür Mehmet Bilgin Din Görevlilerine Seslendi: Heyecanınızı Daima Canlı Tutun

genel müdür mehmet bilgin din görevlilerine seslendi: heyecanınızı daima canlı tutun


Rize'de Genel Müdür Mehmet Bilgin Din Görevlilerine Seslendi: Heyecanınızı Daima Canlı Tutun

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 96. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin tarafından, Rize’de görev yapan din görevlilerine “Kuruluşundan Günümüze Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kurumsal Aidiyet” konulu konferans verildi.

Rize Merkez Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Genel Müdür Mehmet Bilgin, ‘kuruluşundan günümüze Diyanet İşleri Başkanlığı ve kurumsal aidiyeti’ anlattı.

Kur’an tilaveti ve İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı’nın açılış konuşmasıyla başlayan programa Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İhtisas Kursiyerleri ve din görevlileri katıldı.

Teşkilatımızın 3 Mart 1924 tarih ve 429 sayılı Kanun ile “Diyanet İşleri Reisliği” adıyla kurulduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Bilgin, bu kanunda Diyanet'in görevinin “İslam dininin itikat ve ibadet alanıyla ilgili işleri yürütmek ve dini kurumları idare etmek” olarak belirlendiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam’ın hakikatlerini ve ilkelerini her şeyin üstünde tuttuğunu belirten Bilgin, Başkanlığımızın milletimizin sağlam bir inançla ilelebet payidar olması için çalıştığını ve devletin bekasını sürekli önemsediğini ifade etti.

Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen yetki ve imkanlar dahilinde bugün dünyanın hemen her yerinde hizmet eden küresel bir teşkilat olduğuna dikkat çekti.

Aile ve Dini Rehberlik faaliyetleri, gençlik hizmetleri, engellilere yönelik faaliyetler, cezaevi hizmetleri, eğitim, hizmetleri, yönetim hizmetleri, irşad hizmetleri vb gibi Başkanlığımızın birçok faaliyetlerden söz eden Bilgin, sahih bilgiye dayalı din hizmeti açısından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletimiz için en hayati kurum olduğunu sözlerine ekledi.

Bilgin, İslam dünyasında yaşanan kavgaların ülkemizde karşılık bulamamasının en önemli sebeplerinden birinin Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı olduğunu ifade ederek, teşkilatımızın Millî mücadeleden tutun yaşadığımız 15 Temmuz ihanetine kadar en zor zamanlarda milletimizin yanında ve önünde olduğunu ifade etti.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin Rize’de seslendiği Din Görevlilerine, yaptıkları işin kutsal bir vazife olduğunu ve bu mukaddes vazifenin heyecan olmadan yapılmayacağını hatırlatarak ‘heyecanınızı daima canlı tutun’ tavsiyesinde bulundu.

Bilgin, Başkanlığın ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetlerine azami derecede destek vererek Rize’yi hayır yarışında öncü kılan Müftülerimize, Din görevlilerine ve Rize halkına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

İlgi ve dikkatle dinlenen program sonrasında din görevlileri memnuniyetlerini ifade ettiler.

Program sonunda Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin’e, İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı tarafından işlemeli yöresel el sanatı hediye edildi.