Malatya'da Umre ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Yapıldı

umre ödüllü mevlid-i nebi gençlik bilgi yarışması yapıldı

Malatya'da Umre ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında 07.03.2020 Cumartesi günü, 81 ilimizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eş zamanlı olarak üniversite öğrencilerine yönelik "Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Yarışma sınavı ilimizde de İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi A ve B blok binalarında gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, yarışmanın Hz. Peygamber (sav) sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftası'na ilişkin farkındalık oluşturmak ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla düzenlendiğini belirterek; “Bu sınav sayesinde gençlerimiz Peygamber Efendimiz (sav)’i yakından tanıyarak bizlere rehberlik eden örnek hayatını öğrenme ve kendi hayatları ile buluşturma imkânı bulacak. Yarışmanın sonunda 81 ilimizde birinci olan birer kız ve erkek öğrencimiz Başkanlığımızca umre ile ödüllendirilecek. Malatya İl Müftülüğü olarak bizlerde toplam 244 gencimize para ve kitap ödülü vereceğiz. Gelecek yıllarda yapılacak yeni aktivitelerle herkese ulaşmaya çalışılarak bu sınava katılımın yüksek olmasını sağlayacağız inşallah. Yarışmaya katılan tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.