Hatay şehit Evladını Dualarla Uğurladı

hatay şehit evladını dualarla uğurladı

Hatay şehit Evladını Dualarla Uğurladı

Suriye Rasulayn bölgesinde, 12.03.2020 Perşembe günü meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş için Kırıkhan İlçemizde tören düzenlendi.

13 Mart 2020 Cuma günü Cuma namazı sonrası Jandarma Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş için düzenlenen törene, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu,  Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Kurum İl Müdürleri, şehidimizin silah arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Cuma namazı öncesi Antakya İlçe Müftümüz Necati Şafak cemaate vaaz verdi. İl Müftü Yardımcımız İrfan Açık’ın hutbe okuduğu Cuma namazına müteakip İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında Jandarma Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş’un naaşı toprağa verildi. Şehidin toprağa verilmesinin ardından din görevlilerimiz tarafından Yasin-i Şerif okundu ve İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu dua etti. Kırıkhan İlçe Müftümüz Mekki Solmaz şehidimize telkin okudu.

Şehidimizin kederli ailesine ve sevenlerine sabır, aziz milletimize başsağlığı dileriz.