Giresun'da Umre ödüllü Bilgi Yarışması

umre ödüllü bilgi yarışması


Giresun'da Umre ödüllü Bilgi Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen umre ödüllü yarışmaya Giresun’dan yaklaşık 355 üniversite öğrencisi katıldı.

Giresun’da Mevlid-i Nebi Haftası'na yönelik bir farkındalık oluşturmak ve Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla üniversite öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Atatürk Anadolu Lisesi’nde yapılan yarışmada, örgün olarak ön lisans ve lisans düzeyinde eğitimine devam eden öğrencilere Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatını konu alan “Onun Gibi Yaşamak” kitabından hazırlanan 80 soru soruldu.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere çok önem verdiğini belirterek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin İslamiyet’i ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) örnek hayatını sahih kaynaklardan öğrenmesi çok önemli. Gençlerin Peygamber Efendimizi tanıması ve ahlaki özelliklerini anlaması milli ve manevi duygularının gelişimine katkı sağlayacaktır. dedi.

Her ilden bir erkek ve bir kız öğrencinin umre seyahatiyle ödüllendirileceği yarışma kapsamında Giresun İl Müftülüğünce dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Merkez ve ilçelerden gelen koordinatör ve dini danışmanların gözetiminde gerçekleştirilen yarışma sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Yarışma sonuçları il müftülükleri ve yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.