Sözleşmelilerin görevlerine bir müddet son verileceği haberi doğrumu?

SÖZLEŞMELİLERİN İŞLERİNE SON VERİLECEĞİ İDDALARI DOĞRUMU


Sözleşmelilerin görevlerine bir müddet son verileceği haberi doğrumu?

Bağımsız Diyanet Sen 4B Sözleşmeli Personelin Hizmet Sözleşmeleri ile İlgili Basın Açıklaması Yaptı.

Sosyal Medyada 4B Sözleşmeli Personelin Hizmet Sözleşmeleri ile İlgili Yayılan Haber Gerçeği Yansıtmamaktadır.

Sosyal medyada dolaşan yazı ise şu şekilde

"

Önemli DUYURU!


MADDE 141- 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet işleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun;

h) 10 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"Sözleşmeli personel geçici sözleşme durdurma talimatı. 

Madde 10/A - Başkanlığın Din Hizmetleri Sınıfına ait kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli personel istihdamının fazlalığı nedeniyle taşrada görev yapan sözleşmeli personelin ülkemizdeki olagan tedbir  ve tasarruflar kapsamında sözleşmelerinin geçiçi süre ile durdurulmasını hususunu ve  konuda İl ve ilçe müftülüklerinin 14.04.2020 tarine kadar tamamlanmasını. Bilgilerinize arz ederim."

 

Bağımsız Diyanet Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer verildi;

4B Sözleşmeli personelin tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet sözleşmelerinin geçici olarak durdurulması ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
 

633 Sayılı Kanun’un 10. Maddesine ek madde eklendiği ve konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklere 14.04.2020 tarihine kadar 4/B sözleşmeli personelin hizmet sözleşmelerinin geçici olarak askıya alınmasını ARZ etti şekilde yazım dili bilmeyen ve ülkenin içinde bulunduğu ruh halini fırsat bilerek ortaya atılan bir yazının gerçek olup olmadığı yönünde sendikamıza çeşitli sorular gelmektedir.
 

1-Olarak 5442 Sayılı kanun ve diğer meri mevzuat kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı müftülüklere “ARZ” değil “RİCA EDER. Yazının sadece bu haliyle bile bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkacaktır.
 

Diğer taraftan değerlendirilecek olursa bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hukuk Devletidir ve Anayasanın 2. Maddesi de bu şekildedir.

1982 Anayasasının 87’nci maddesine göre “kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak” Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkisidir.
 

Anayasamızın 89’uncu maddesi “Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunları onbeş gün içinde yayımlar” demektedir.

Ancak bu şekilde kanunlaşan kanunların yürürlüğe girebilmeleri için Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanmaları gerekir.
 

Anayasa maddelerinde de anlaşılacağı üzere kanuna madde ekleme Kurumların değil TBMM’in yetkisindedir.


Diğer taraftan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr.Ali ERBAŞ sendika başkanları ile yaptığı toplantıda 9500 personel alımına yönelik ilana çıkılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etmişken ve hali hazırda birçok camide halen din görevlisi açığı varken bu ve buna benzer haberlerin kurumu tanımayan ve kurum işleyişinden haberi olmayanların ortaya attığı açıktır.

Bu itibarla ülkenin içinde bulunduğu ruh halini fırsat bilerek ortaya atılan resmi kaynaklardan teyit edilemeyen haberlere itimat edilmemesini üyelerimiz ve personelden bekleriz.
 

Bağımsız Diyanet Sen olarak her görevlinin derdini dert edinerek, yaşadığı sıkıntıları gidermek, kurum ile personel arasında köprü görevi görerek 2005 yılından itibaren diyanet personelinin gür sesi olmaya, haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.
 

BAĞIMSIZ DİYANET SEN GENEL MERKEZİ