Ordu'da Il Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünden Ilçe Engelli Koordinatörlerine Yönelik Seminer

il müftülüğü engelli koordinatörlüğünden ilçe engelli koordinatörlerine yönelik seminer


Ordu'da Il Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünden Ilçe Engelli Koordinatörlerine Yönelik Seminer

Ordu Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından 19 ilçenin engelli koordinatörlerine il müftülüğü toplantı salonunda toplantı yapıldı ve seminer verildi.

11.03.2020 tarihinde düzenlenen seminerin açış konuşmasında İl Müftümüz Mürsel ÖZTÜRK, toplumun yüzde 12’sinin engelli olduğunu, her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu, engelli vatandaşlarımıza sunulan din hizmetlerinin daha da yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını, her ilçede imkânlar ölçüsünde en az bir camide işaret dili ile hutbe okunması ve görme ve işitme engellilere yönelik Kur’an Kurslarının yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.  

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Din Hizmetleri Uzmanları Rafet TINGIR ve İl Müftülüğü Murakıbı Asiye GÜNAYDIN engelli bireylere yapılacak manevi rehberlik ve sunulacak din hizmetleri hakkında sunum yaptı.

Seminerin sonunda İl Müftü yardımcımız Şerife Hanım ALTUNER yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin elektronik ortamda DİBBYS-DHYS sistemindeki Faaliyetler menüsüne nasıl kaydedileceğini uygulamalı olarak göstererek katılımcıları bilgilendirdi.