Ardahan'da Koronavirüse Karşı Tedbirler Alındı

koronavirüse karşı tedbirler alındı


Ardahan'da Koronavirüse Karşı Tedbirler Alındı

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılarak tedirginlik oluşturan Koronavirüs hastalığı, ülkemizde görülmeye başlamasından itibaren Devletimiz başta olma üzere kurum ve kuruluşlar tarafından tedbirler alınmaya başlamıştır.

Ardahan İl Müftülüğümüz, dünya genelinde görülen koronavirüsün ilimizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla süreç içerisinde çeşitli tedbirler almaya başlamıştır. Bu tedbirlerin en başında dezenfekte çalışmaları gelmektedir. Afat ekipleri tarafından İl Müftülüğümüzün bünyesinde bulunan; müftülük binası, aile dini rehberlik bürosu, camiler, 4-6 yaş Kur’an kursları, hafızlık Kur’an kursları ve abdesthaneler ilaçlanarak dezenfekte edilmiştir. Dezenfekte çalışmaları görevlilerimiz tarafından düzenli olarak yapılmaya devam edecektir. Din görevlilerimiz de görevli oldukları camilerde hijyene dikkat ederek, temizliğe özen göstereceklerdir.

Koronavirüsün yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilen talimatlara uymak ve konulan kurallara riayet etmek gerekmektedir. Bu süreç içerinde dezenfekte ve hijyene özen gösterilmeli, kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır.