Konya’dan Idlip’e 5 Tır Gıda Yardımı Gönderildi

konya’dan idlip’e 5 tır gıda yardımı gönderildi


Konya’dan Idlip’e 5 Tır Gıda Yardımı Gönderildi

Konya’dan İdlip’e 5 tır gıda yardımı gönderildi

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Konya İl Müftülüğünce “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasında alınan beş tır gıda yardımı Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapısına gönderildi.

İdlib’e ulaştırılmak üzere hazırlanan beş tır gıda yardımı düzenlenen uğurlama programı ve yapılan kontrollerin ardından mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yapılan yardımlarla ilgili uğurlama öncesi kısa bir açıklamada bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İslam coğrafyasının çok zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek “Komşumuz olan ve gerçekten zor durumda bulunan Suriye İdlib bölgesine bulunan kardeşlerimiz için, Türkiye Diyanet Vakfı Konya ve 31 ilçe şube başkanlığımız ile özellikle metropol ilçe müftülüklerimizin gayretleri neticesinde aldığımız 5 tır gıda yarımını inşallah bugün gönderiyoruz. ”dedi

“Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında camilerde toplanan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu sözlerine şöyle devam etti.

“Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerimiz başta olmak üzere ilimiz genelinde bulunan tüm camilerimizde  “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar ile Elazığ, Malatya ve Van depremlerinde mağdur olan vatandaşlarımız ile sınır komşumuz Suriye İdlib’de bulunan mazlumlara gönderdiğimiz yardımlar hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.

Elazığ, Malatya ve Van depremlerinde yaralı sarmak adına ilimizden yardım gönderdik.

Elazığ, Malatya ve Van depremlerinde yaşanan can ve mal kayıplarına merhem olmak adına camilerimizde başlattığımız yardım kampanyası kapsamında Elazığ’a 250.000 TL, Malatya’ya 100.000 TL ve Van’a 40.000 TL toplam da 390.000 TL yardım gönderdik. Daha önce Ülkemiz genelinde düzenlenen yardım kampanyasında şehrimizden Elazığ, Malatya ve Van’a 810.000 TL yardım göndermiştik.

Bir gıda kolisi 130 TL, bir tır gıda kolisi 130.000 TL

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı 31 ilçe Şube Başkanlığı ile birlikte Ocak ayında başlattığımız "Yolun İyilik Olsun" kampanyası kapsamında 2020 yılı için 3. Parti insani yardım tırımızı bugün göndermiş oluyoruz. 

Öncüpınar Sınır Kapısına üç tır 2900 adet gıda kolisi (72,5 ton), Cilvegözü Sınır Kapısına ise iki tır 2100 adet gıda kolisi (52,5 ton) olmak üzere toplamda beş tır  5000 adet  gıda yardımı kolisi gönderiyoruz. Gıda kolisi içerisinde 5 kg Prinç, 5 Kg Bulgur, 2 LT Ayçiçek Yağı, 2 Kg Nebati Yağ, 2 Kg Kırmızı Mercimek, 1 Kg Domates Salçası, 2 Kg Makarna, 5 Kg Toz Şeker ve 1 Kg Tuz bulunmaktadır. Bir paket gıda kolimizin bedeli 130 TL ve bir tır gıda kolisi bedeli ise 130.000 TL’dir.

2017 yılından itibaren bugüne kadar 3.532.000 TL malzeme yardımı yapıldı.

2017 yılı Ramazan ayında başlayan yardım kampanyası çerçevesinde bugüne kadar 71 tır un (1796 ton), 8 tır 176 ton gıda yardımı, 1 tır sünger yatak, battaniye ve yastık