Duzce'de Il Müftü Vekilimiz ünal Baş'ın Miraç Kandili Mesajı

il müftü vekilimiz ünal baş'ın miraç kandili mesajı


Duzce'de Il Müftü Vekilimiz ünal Baş'ın Miraç Kandili Mesajı

Kardeşlerim;

21 Mart Cumartesi gününü 22 Mart Pazar'a bağlayan gecede Miraç Kandili'ni idrak edeceğiz. Bu gece, Sevgili Peygamber’imize ilahi bir lütuf ve ihsan olarak yaşatılan mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Mirac Kandilidir.

Peygamber Efendimiz (sav)’in insanlığı İslâm’a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Aksâ’ya, oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bu yolculuk, Peygamber Efendimiz (sav) için zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevlâ’nın sonsuz kudretini müşahede etme vesilesi olmuştur. 

Sevgili Peygamberimiz (sav) Miractan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namaz; ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

-Sağlığımızı korumak adına üzerimize düşen görevi büyük bir sorumluluk bilinci ve titizlikle yerine getirmeye çalışmalıyız.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgını hızla yayılmakta ve Türkiye de virüs tehdidi altındadır. Bu gerçeği dikkate alan devletimiz, önemli tedbirler ve kararlar almakta, tüm kurum ve kuruluşlarımız halkımızın sağlığını korumak adına üzerlerine düşen görevi büyük bir sorumluluk bilinci ve titizlikle yerine getirmeye çalışmaktadır. Hepimiz yetkili mercilerin uyarılarına harfiyen uyarak tedbiri elden bırakmamakla yükümlüyüz. Söz konusu kararlara uymak dinî bir gerekliliktir. Bu kararlara uymamak, toplum sağlığını tehlikeye düşürecek ciddi bir hata, büyük bir vebal ve kul hakkı ihlalidir. Allah c.c. bu süreçte başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere gece gündüz demeden milletimize hizmet eden kardeşlerimize yardım eylesin.

- Dua da bir Miraçtır.  Daha fazla duaya sarılalım.

Dua da bir miraçtır ve dua Allah ile kul arasında yüksek bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Bugün, duaya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımızın bulunduğu bir anı yaşıyoruz. Dünyayı saran virüs tehlikesinden kurtulmak için, ülkemizin bütünlüğüne yönelen tehditler için ve  bu mübarek vatanın bütünlüğü, aziz milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını Allah için veren kahraman şehitlerimiz için dua ve niyazı hiçbir zaman dilimizden düşürmemeliyiz. Allah’ın sonsuz merhametinin kapısını dua ve niyazla çalmak için Mirac Gecesi’nin büyük bir imkân olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygularla, başta Düzce’miz olmak üzere ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Mirac kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecede Cenab-ı Hakk’a açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün insanlık aleminin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların, bela ve musibetlerin giderilmesine, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine ve insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Ünal BAŞ

İl Müftü V.