Duzce'de Din Görevlileri, Vefa Koordinasyon Grubu Faaliyetlerine Destek Verecek.

din görevlileri, vefa koordinasyon grubu faaliyetlerine destek verecek.


Duzce'de Din Görevlileri, Vefa Koordinasyon Grubu Faaliyetlerine Destek Verecek.

Din görevlileri, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Vefa Koordinasyon Grubu" faaliyetlerine destek verecek.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüse karşı alınan tedbirlere destek olmak amacıyla 81 il müftülüğüne genelge gönderdi.
Genelgede, din görevlilerinin, evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların düzenli olarak aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi ve giderilmesi amacıyla, illerde vali veya kaymakamlar başkanlığında oluşturulan ‘Vefa Koordinasyon Grubu’ faaliyetlerine gönüllü destek vermeleri de istendi.
"Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir"
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yayımladığı mesajında "Yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gidermek, gönüllerini ve dualarını almak, her mümin için büyük bir fazilettir. Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kur’an’ın öğrettiği ahlakı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı, bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir. Bunun için, yanımızda, yakınımızda, mahallemizde ve şehrimizdeki bütün kardeşlerimizi gözetelim. Özellikle yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olalım. Kendilerini arayalım durumlarını soralım, gönüllerini alalım. Hiçbirini mahzun ve mahrum bırakmayalım. Bu çerçevede il ve ilçelerimizde kurumlarımızın oluşturduğu komisyonlarda gönüllü olarak yer alalım" ifadelerini kullandı.