Adıyaman Il Müftümüz Mehmet Taşcı: “duanız Olmasa Allah Size Ne Diye Değer Versin!” Furkân Suresi 77. Ayet

adıyaman il müftümüz mehmet taşcı: “duanız olmasa allah size ne diye değer versin!” furkân suresi 77. ayet


Adıyaman Il Müftümüz Mehmet Taşcı: “duanız Olmasa Allah Size Ne Diye Değer Versin!” Furkân Suresi 77. Ayet

Diyanet İşleri Başkanlığı tüm ülkedeki camilerde Yatsı Ezanını müteakiben Coronavirus musibetinin ortadan kalkması için dua yapılması talimatı vermişti. Bu talimat gereği, Adıyaman Ulu Camii’nde, yatsı ezanından sonra, dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün insanların ölümüne neden olan Coronavirus musibetinin ortadan kalkması için dua edildi.

Mustafa Yılmaz’ın okuduğu yatsı ezanından sonra dua Merkez Ulu Cami mikrofonundan eden Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşcı, “Ey bu okuduğumuz ezanların sahibi Yüce Rabbimiz, sana sığındık. Kapına geldik. Ellerimizi semaya, dillerimizi duaya, gönüllerimizi şefkat ve merhametine açtık.” dedi.

 

“Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!...” Furkân Suresi 77. Ayet’ini hatırlatarak duanın gücüne vurgu yapan Müftümüz Taşcı, “Memleketimiz ve dünyamız Coronavirus adında bir salgın hastalığa müptela olmuş ve bu virüsten dolayı gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Cenab-ı Allah yardımcımız olsun ve Müslümanlara sabır versin. Geçmişte olduğu gibi millet ve devlet olarak birçok badireyi nasıl atlatmışsak, inşallah birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz gibi devletimizin ve yetililerimizin almış olduğu kararlara da uyduğumuz zaman, bu salgın hastalığın üstesinden geleceğiz.” dedi.

 

Sebeplere başvurmanın çok önemli olduğunu dile getiren Taşçı, şunları söyledi: “Maddi manada sebeplere tevessül ettikten sonra manevi olarak da bizi yaratan, yaşatan, rızıklandıran ve bizleri bir şekilde imtihan eden Rabbimize de sığınacağız. Manevi manada da sebeplere tevessül ettikten sonra da Cenab-ı Allah'tan da yardım dileyip, dualar edeceğiz. Peygamber Efendimiz, ‘Dua ibadetin özüdür.’ buyurur. Onun için maddi manada sebeplere sığındıktan sonra, manevi manada da Allah’a sığınacağız. Adıyaman’ımızda Cenab-ı Allah'a yalvardık, dua edip niyazlarda bulunduk. Memleketimizin tüm camilerinde bu dualar yapıldı ve yapılmaya devam edecek.”

 

Son olarak Müftümüz Taşcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan şu duayı okudu:

 

“Ey bu okuduğumuz ezanların sahibi Yüce Rabbimiz, sana sığındık. Kapına geldik. Ellerimizi semaya, dillerimizi duaya, gönüllerimizi şefkat ve merhametine açtık. Peygamberlerin, mazlumların ve muhtaçların dualarına icabet ettiğin gibi şu anda yaptığımız dualarımızı kabul eyle Allah'ım! Bizleri umduklarımıza nâil, korktuklarımızdan emin eyle Allah'ım! Bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inayetinle lütfeyle Allah'ım. Gazabından rızana, azabından affına sığınıyoruz. Bizleri muhafaza eyle Allah'ım! Şu anda huzurunda ellerini açarak âmin diyen kardeşlerimizi iki cihanda aziz eyle Allah’ım! Her daim mağdurların, mazlumların, gariplerin yanında yer almış, çaresizlere kucak açmış necip milletimizden rahmetini esirgeme Allah'ım! İlâhi Ya Rabbi! Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva, borçlularımıza kolaylıklar nasip eyle Allah'ım! Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, İslam beldelerini ve bütün insanlığı her türlü afetlerden, musibetlerden, kötülüklerden, salgın hastalıklardan muhafaza eyle Allah'ım! İlahi Ya Rabbi! Zor günlerden geçiyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eyle Allah’ım! Ya Rab! Bu zor zamanlarda, büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışan başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza yardım eyle Allah'ım. Bizlere taşıyamayacağımız ağır yükler yükleme Allah'ım! Ya Rabbi! Dünya imtihanımızı kolaylaştır, musibetler karşısında bilincimizi ve direncimizi artır, bizlere sabır ve metanet ver Allah'ım! İlahi Ya Rabbi! Dünyada ve ahrette, mahşer gününde, mahcup ve mahzun olmaktan cümlemizi muhafaza eyle Allah'ım!”

İl Müftümüz Mehmet Taşcı, tüm vatandaşlarımızın Devletimizin Kurumları be Bilim Kurulunun tavsiyelerine harfiyyen uyulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 65 Yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıma kısıtlamasına uymalarını tavsiye ederken, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlarımızın butür vatandaşlarımızın yardımına koşacaklarını vurguladı. 

Müftü Taşcı her yatsı namazını müteakip yapılan duaya tüm Adıyaman’lı hemşehrilerimizin iştirak etmenlerini önemle istirham ediyorum dedi.