Rize'de ‘vefa Sosyal Destek Grubu’ çalışmalara Hızlı Başladı

rize'de ‘vefa sosyal destek grubu’ çalışmalara hızlı başladı


Rize'de ‘vefa Sosyal Destek Grubu’ çalışmalara Hızlı Başladı

Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya hızlı bir şekilde başladı.

İçişleri Bakanlığının 65 yaş üstü vatandaşlar için koyduğu sokağa çıkma yasağından sonra Rize Valiliği bünyesinde kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

Oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında Rize İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Rize Şubesi aktif görev alıyor, din görevlileri ve vakıf gönüllüleri aracılığıyla koronavirüs risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Bu kapsamda risk grubunda bulunup evinde yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi gönülleri tarafından gıda yardımı yapılıyor. Emekli maaşını almak ya da diğer banka işlemlerini yapmak isteyen ancak yasak nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçları ise din görevlilerimiz tarafından karşılanıyor.

Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için konu hakkında bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla camilerde okunan ezan sonrası anonslar yapılıyor.

KOVID-19 salgınının bir an önce son bulması ve hastalarımızın şifaya kavuşmaları niyazıyla ülke genelinde olduğu gibi yatsı ezanı sonrası tüm camilerden dualar okunmaya devam ediliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında "evde kal" çağrısına uyduklarını belirten vatandaşlar, Vefa Sosyal Destek Grubu sayesinde her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.