Afyonkarahisar Müftülüğü Tarafından “müftülük Saati” Programı Başlatıldı.

Afyonkarahisar Müftülüğü Tarafından “müftülük Saati” Programı Başlatıldı.


Afyonkarahisar Müftülüğü Tarafından “müftülük Saati” Programı Başlatıldı.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından müftülük Facebook sayfasından yayınlanmak üzere “Müftülük Saati” isimli bir program başlatıldı. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de başlayan Koronavirüs (COVİD 19) salgını sebebiyle ülke genelinde çeşitli tedbirler alındı. Söz konusu bu tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da bir dizi tedbir alınarak uygulanmaya başlanmış ve camii içi hizmetler başta olmak üzere camii dışı birçok hizmete geçici olarak ara verilmiştir. Yaşanılan bu süreçte vatandaşlarımızın din hizmetlerinden mahrum kalmaması adına Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından her gün saat 12.00’de müftülük sosyal medya hesaplarından yayımlanmak üzere “Müftülük Saati” programı başlatılmıştır. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda müftü ve vaizler tarafından her gün farklı bir konuda kısa bir sohbet verilecektir.

Programın işleyişi hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu şunları ifade etti:

“Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de virüs sebebiyle meydana gelen salgın hastalığa karşı çok ciddi çalışmalar ve tedbirler var. Bu tedbirlerin bir parçası olarak Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunun almış olduğu karar gereği camilerimizde cemaatle namaza ara verildi. Cuma namazlarına da bir süre ara vermek zorunda kaldık. Başkanlığımızın almış olduğu bu kararların ne kadar da hayati ve yerinde olduğunu yaşadığımız her gün daha iyi anlıyor ve görüyoruz. Biz müftülük olarak şu an camilerde ya da toplu alanlarda gerçekleştiremediğimiz din hizmetimizi bir nebze olsun telafi etmek için bu hizmetleri yürüten değerli mesai arkadaşlarımla birlikte teknolojiden de istifade ederek sizlere ulaşmayı düşündük ve planladık. Allah izin verirse hafta içi her gün müftülüğümüz Facebook sayfasından yayımlanacak kısa programımızla bizi izleyenlerle buluşmaya çalışacağız.”

Müftü Kabukçu konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsanoğlu tarihin değişik dönemlerinde deprem, sel gibi afetler ya da salgın hastalıklarla karşılaşmış ve bundan sonra da karşılaşabilecektir. Gerçek şu ki dünyada ve ülkede ciddiye alınması gereken bir problemle karşı karşıyayız. Bu sebeple afetler karşısında tavrımızın nasıl olması gerektiği önemlidir. Bununla ilgili ilk aklımıza gelen beş temel hususu sizinle paylaşmak istiyorum.”  diyerek öncelikle doğru ve sahih bilgiler doğrultusunda hareket etmememiz gerektiğini, Sevgili Peygamberimiz ile sahabelerin hayatından örneklerde okuduğumuz gibi kişinin tedbirli olmasının ne kadar önemli olduğunu, toplum olarak dayanışmanın gerekliliğini, sabır ve duanın da vazgeçilmez olduğunu özetleyerek kısa bir dua ile konuşmasını tamamladı.

Ayrıca yine Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından hazırlanan “Cuma Sohbeti” isimli bir programın daha yerel bir kanalda her cuma saat 12.00 ile 13.00 saatleri arasında yayımlanacağı kaydedildi.