Ardahan'da Din Görevlilerimizden Vefalı Davranış

din görevlilerimizden vefalı davranış


Ardahan'da Din Görevlilerimizden Vefalı Davranış

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." talimatı vermiştir.

Başkan Erbaş’ın bu talimatı üzerine Ardahan İl Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan din görevlilerimiz, Ardahan Valiliği bünyesinde oluşturulan " Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara ve kronik rahatsızlığı olan kişilere evlerinde hizmet vermeye başlamıştır.

Ardahan Valiliği bünyesinde oluşturulan, Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan din görevlilerimiz, yaşlı vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin ihtiyaçlarını temin etmek için yoğun bir çaba gösteriyorlar.

Bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan din görevlileri, diğer taraftan vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunmaya devam ediyor.

Din görevlilerimiz, ezanların ardından minarelerden yaptıkları anonslarla vatandaşları, alınan koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendiriyorlar.

Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifa bulmaları için yatsı ezanı sonrası tüm camilerimizden dualar ediliyor. Vatandaşlarımız da minarelerden yükselen dualara evlerinden eşlik ediyorlar.