Konya'da Adrb'den “evim Mescidim Olsun” Projesi

adrb'den “evim mescidim olsun” projesi

Konya'da Adrb'den “evim Mescidim Olsun” Projesi

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu organizasyonu ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve STK’larında paydaş olduğu “Evim Mescidim Olsun” projesi 1 Nisan 2020 Çarşamba günü başlıyor.

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan “Evim Mescidim Olsun” projesi kapsamında, alanında uzman kişiler tarafından her gün farklı bir konuda ayet ve hadisler ışığında hazırlanan dersler il müftülüğüne ait sosyal medya hesapları başta olmak üzere TV ve Radyolar vasıtasıyla vatandaşların istifadesine sunulacak.

Projede; Sosyal medya hesapları, TV ve radyolar üzerinden gündüz yayınlanan derslerin izlenerek ve dinlenerek o günün akşamında yarım saatlik bir süre zarfında aile boyu tekrarının yapılarak kitap okunması teşvik ediliyor.

“Evim Mescidim Olsun” projesi kapsamında hazırlanacak ilk dersin çekimleri için Hacıveyiszade Camii’nde bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, korona virüs salgını sebebiyle evlerinden dışarıya çıkamayan vatandaşlara bir katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak adına böyle bir proje yaptıklarını dile getirerek şunları kaydetti;

Aile bireylerinin birlikte yaşayabilmesi ve sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri adına projeler üretiyoruz.

Toplumları derinden sarsan sayısız sorunların yaşandığı günümüz dünyasında, aile birliğini korumaya, aile içinde sağlıklı bir iletişimim sağlamaya ve aile bireylerinin birlikte yaşayabilme sorumluluğunu geliştirmeye yönelik Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından farklı alanlarda çeşitli projeler üreterek vatandaşlarımıza manevi yönden sürekli katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi, Mescid-i Aksa, camilerimiz cemaatsiz kaldı.

Zor günlerden geçiyoruz, mahzunuz. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi, Mescid-i Aksa, camilerimiz cemaatsiz kaldı.  Allah(c.c) en kısa zamanda sağlık ve afiyetler ihsan ederek bizlere göz aydınlığı versin. Başlattığımız “Evim Mescidim Olsun” projemizde inşallah evlerimizi yüce kitabımızda belirtildiği üzere “Evlerinizi ibadet mahalli yapın ve namazı kılın” ayetine ittiba ederek, her akşam 21.00 ve 21.30 arası ailemizle birlikte her beraber ayetler ve hadisler okuyacağız. Akşamları ailece okuyacağımız ayet ve hadisler müftülüğümüze ait sosyal medya hesaplarımız başta olmak üzere radyo ve televizyon yayınları vasıtasıyla da vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

Projemize Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar destek veriyor

Proje kapsamında yapılması planlanan eğitimlerin duyurulması ve medyada yayınların yapılması konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere STK’lardan İnsan ve Medeniyet Hareketi, ESADER, İlim Yayma Cemiyeti, Enderun Eğitim Vakfı, Ribat Eğitim Vakfı, Medya organı olarak da yerel TV ve Radyolarda projemize destek verecekler. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Proje; 1 -23 Nisan 2020 tarihleri arası her gün devam edecek

1 Nisan tarihinde başlayacağımız ayet ve hadislerle ilgi görsel çalışmalarımız inşallah 23 gün süreyle devam edecek. Bu süreçte ayet ve hadisleri ezberlemeye çalışmak daha güzel olacaktır. Dedeler, nineneler, anneler, babalar, çocuklar olarak kardeşlerimizi “Duanın kapısı açıksa Rahmetin kapısı da açıktır” müjdesine sığınarak Allah’ın rahmeti için şifa ve afiyet için, milletimiz için, İslam Ümmeti ve insanlık için hep birlikte bu faaliyete katılmaya ve sonrasında ailece duaya davet ediyoruz.

Ailece kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk ise yaptığı açıklamada, salgın sebebiyle tedbir amaçlı evlerinde bekleyen aile fertlerinin kaliteli bir zaman geçirmesini sağlamak amacıyla hazırladıkları projenin, ailece kitap okuma alışkanlığına zemin hazırlayacağını söyledi.

Konuşmalarında vatandaşların il müftülüğüne ait sosyal medya hesaplarında yayınlanacak olan dersleri günü gününe takip etmelerini, o günün akşamında ise ailece aynı dersleri 21.00-21.30 saatleri arasında birlikte okumalarını, gün boyunca düzenli ders yapanların mahalle imamlarına bildirmeleri halinde ise sürpriz hediyeler takdim edileceğini getiren İl Müftü Yardımcısı Öztürk “Evim Mescidim Olsun” projemizin daha geniş kitlelere duyurulması ve ulaştırılması adına kardeşlerimizden yaptığımız çalışmaları sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını talep ediyor ve kampanyaya destek vermelerini arzu ediyoruz. ”dedi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

01-23 Nisan 2020 tarihleri arasında işlenecek dersler:

01 Nisan 2020 Çarşamba:

Kur'an Kerim             : Fatiha Suresi
Riyazü-s Salihin         : Cömertlik ve cimrilik

02 Nisan 2020 Perşembe:

Kur'an'ı Kerim           : Fil Suresi
Riyazü-s Salihin         : Helal Kazanç

03 Nisan 2020 Cuma:

Kur'an'ı Kerim           : Kureyş Suresi
Riyazü-s Salihin         : Ölümü hatırlamak ve ölümü temenni etmemek.

04 Nisan 2020 Cumartesi:

Riyazü-s Salihin         : Hayırlı işleri sürdürmek

11 Nisan 2020 Cumartesi:

Kur'an'ı Kerim           : Nas Suresi
Riyazü-s Salihin         : Güler yüzlü ve tatlı dilli olmak.

12 Nisan 2020 Pazar:

Kur'an'ı Kerim           : Dua Ayetleri: Bakara 186 - Enam 63 - Araf 55
                                      Duanın gerekliliği hakkında ve adabı)

Riyazü-s Salihin         : Vakarlı olmak ve ibadet yerlerinde saygılı olmak

13 Nisan 2020 Pazartesi:

Kur'an'ı Kerim           : Dua Ayetleri : Necm 62 - İsra 11 ve 110 - Mümin 60
                                     (Duanın önemi hakında)

Riyazü-s Salihin         : Misafir ağırlamak

14 Nisan 2020 Salı;

Kur'an'ı Kerim           : Dua Ayetleri Bakara 127 ( Hz. İbrahim ve İsmail'in duaları),
                                      Bakara 201 (Dünya ahiret afiyet dilemek) ,  Bakara 250 (Sabır)

Riyazü-s Salihin         : İstişare ve istihare