Rize’de Vefa Sosyal Destek Gruplarında Din Görevlileri Etkin Rol Alıyor...

rize’de vefa sosyal destek gruplarında din görevlileri etkin rol alıyor...


Rize’de Vefa Sosyal Destek Gruplarında Din Görevlileri Etkin Rol Alıyor...

Rize’de 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grupları"nda ilimiz geneli din görevlilerimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi gönüllülerimiz de etkin rol alıyor.

Yeni tip koronavirüs (Covi-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığımızca 22 Mart'ta tarihinde ülke genelinde öncelikli risk grubunda bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlanma getirilmişti. Bu risk grubunda yer alan vatandaşlarımızın başta sağlık olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grupları"nda din görevlilerimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerimiz de etkin rol alıyor.

Şehir merkezi, ilçeler, mahalle veya köy demeden, emniyet, jandarma, yerel yönetimler, AFAD ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Rize İl geneli Müftülüklerimiz bünyesindeki din görevlilerimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı İl ve İlçe Şubesi gönüllülerimizin katılımıyla oluşturulan ekipler, 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.