Çorum'da Zor Zamanlarda Yardımlaşmak Ve Sabretmek

zor zamanlarda yardımlaşmak ve sabretmek


Çorum'da Zor Zamanlarda Yardımlaşmak Ve Sabretmek

Allah (cc) bizi nasıl imtihan ederse etsin, imanın gereklerinden taviz vermeyen kullarına daha çok yardım eder.

Zor günlerde başına gelene sabereden, şeytanın ve başka güçlerin vesveselerini önemsemeyen mümin her şartta sınavı kazanan mümindir.

Allah (cc) kullarının bir kısmına bir musibet verdiyse onları o musibetle diğerlerini de musibete uğrayanların yanında ne kadar durdukları, onlara ne kadar destek olduklarıyla imtihan edecektir.

Mümin, evde de olsa işte de olsa hastanede de olsa Allah’ın kontrolü altında olduğunu unutmamalıdır. Bugünlerde parayla destek olan parasıyla, eliyle, diliyle, bedeniyle destek olanda onların ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Hiçbirşey yapamayan kendine, akrabalarına, mümin kardeşine hatta bütün insanlığa duasıyla destek olmalıdır.

Zor zamanda bir şey yapmayan mümin, kolay zamanda yapacağını zannetmemelidir. Müminlerin bu hastalıklarla, salgınlarla mücadelesi çok eskidir. İnsanlık bu hastalıklardan çok zararlar görmüştür.

Allah (cc) bu hastalıklarda ölenlere şehit sevabı verdiği gibi elini, cebini, gönlünü ihtiyaç sahiplerine açanlara, onlara duasıyla destek olanlarada çok büyük mükafatlar verecektir.

Ümidimiz odur ki; bu salgından insanlık en az zararla kurtulur ve bizlerde bu afet sebebiyle sabrederek en çok kazanan kullardan oluruz.

Fırsat her zaman gelmez, bir kere gelir. Kazanan kazanır, isyan eden nankörlük eden de kaybeder. Allah (cc), Ümmet-i Muhammedin ve tüm insanlığın yardımcısı olsun, her türlü bela ve musibetlerden korusun.

Muharrem BİÇER

İl Müftüsü