Adıyaman Il Müftümüz Taşcı'dan "beraat Kandili" Mesajı

adıyaman il müftümüz taşcı'dan "beraat kandili" mesajı


Adıyaman Il Müftümüz Taşcı'dan "beraat Kandili" Mesajı

Yarın akşam idrak edilecek olan Beraat Kandilinin, camilerin kapalı olması nedeniyle en güzel şekilde ailece ibadet edilmesi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19)’ün bir an önce ortadan kalkması için dua edilerek ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu gecede rahmet ve mağfiretin sağanak sağanak yağacağını dile getiren Müftümüz Taşcı, “Cenab-ı Allah'ın rahmetinin, merhametinin, mağfiretinin, her türlü iyilik ve güzelliklerin üzerimize rahmet yağmurları gibi yağdı bir zaman dilimi içerisindeyiz. Rivayetlere göre Kur'an-ı Kerim'in, Levh-i mahfuzdan dünya semasına indiği gece diye bilinir. Bu gece çok bereketli, feyizli, verimli ve kutlu bir gece olduğu için bu gecenin bir ismi mübarektir. Kur'an-ı Kerim de bu geceye işaret eden Duhan suresinin birinci ayeti celilerinde de ‘Leyle-i Mübarek’e diye geçer.” dedi.

“Yok mu hatalarına, günahlarına, isyanlarına tevbe eden yok mu?”

Yüce Allah’ın bu gecede kullarını affetmek için dünya semasına tecelli edeceğinin altını çizen İl Müftümüz Taşcı, şunları söyledi:

“Cenab-ı Allah’ın, her bir hayırlı işi taktir ettiği, yani kader çizgilerimizin çizileceği belirleneceği bir gecedir. Bu gece de yapılan ibadetlerin sevabının ve feyzinin çok olacağını Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) tarafından müjdelenmiştir. Peygamber Efendimiz, bu geceyle ilgili bir hadisinde, ‘Şaban ayının 15’inci gecesi olduğu zaman gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun.’ buyurmaktadır. O Gece güneş batımından güneş doğuncaya kadar Cenab-ı Allah, dünya semasına tecelli ederek, ‘Yok mu hatalarına, günahlarına, isyanlarına tevbe eden yok mu? Benden af dilesin, mağfiret dilesin de onu af edeyim. Yok mu rızık endişesi taşıyan ona rızık vereyim.’ diye sabaha kadar Cenab-ı Allah bu şekilde nida eder. Peygamber Efendimiz, o geceyi ruhuna ve şanına uygun bir şekilde idrak ve ihya edenlerden Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının kılları adedince Müslümanları af edeceğini bize müjdeliyor.”

“Müslüman kardeşlerimiz bu geceyi ihmal etmesinler”

Dünyayı kasıp kavuran Coronavirus’e karşı hem madden hem de manen mücadele edildiğini hatırlatan Taşçı, bu geceyi fırsatta çevirerek ihya edilmesi gerektiğini ifade etti.

Taşçı, “Neredeyse hayatı durdurma noktasına geldiği zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah Cenab-u Allah bu üç aylarımızdaki dualarımızı, yakarışlarımızı ve nidalarımızı bu bela ve musibetlerin defi için Allah'tan daha çok af ve mağfiret dileyeceğiz. Müslüman kardeşlerimiz bu geceyi ihmal etmesinler. Tabiri caizse fırsatı ganimet bilip, bu gece sabahlara kadar Cenab-u Allah'a yalvarışta ve yakarışta bulunmalıyız. Allah'ın kelamını okuyup, zikir ve tespihatla, varsa kaza namazlarını kılarak, nafile namazları kılarak dua ve niyazla bu geceyi kardeşlerimizden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu günleri ve bu geceleri sanki hayatımızın son günleri, geceleri ve son kandilleriymiş gibi o duyguyla idrak ve ihya etmeliyiz. Belki hayatımız ve tarihimiz boyunca Cenab-ı Allah'a yalvarış ve dua olarak en muhtaç olduğumuz bir dönemdeyiz. Her zaman Allah'ın rahmetine, merhametine muhtacız ama bu dönem de her zamankinden daha fazla muhtacız.” diye konuştu.