Rize Il Müftüsü Naci çakmakçı Göreve Başladı

rize il müftüsü naci çakmakçı göreve başladı


Rize Il Müftüsü Naci çakmakçı Göreve Başladı

Resmi Gazete'nin 8 Nisan 2020, 31093 Sayı ve 2020/115 Karar Sayısıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Rize İl Müftüsü olarak atanan Naci Çakmakçı göreve başladı.

09 Nisan 2020 Perşembe günü itibarı ile göreve başlayan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı bir mesaj yayınladı:

 

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

“...Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar.” (Taha /20, 25-28)

Şerefli ve manevi mesuliyeti ağır bir göreve atanmam vesilesi ile Yüce Allah’a hamd, Habib-i Edibine salat ve selam olsun.

Rize’de 13. İl Müftüsü olarak bu mukaddes vazifeye şahsımı tensip buyuran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş ve devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesileyle, ilimizin ilk Müftüsü Nuh Toprak'tan günümüze kadar bu şerefli, bir o kadar da manevi mesuliyeti ağır görevi deruhte etmiş Müftülerimizden rahmeti Rahman'a kavuşmuş olanları hayırla yâd ediyor, hayatta olanlara sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyor, hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum.

Önceki Müftülerimizin çalışmalarına ilaveten yeni çalışma ve projelerle bu şerefli görevi ifa etmeye çalışacağımdan hiç kimsesin şüphesi olmasın. Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in sahih sünneti rehberliğinde, kurumumuzun tarihsel müktesebatı, kuşatıcı hizmet anlayışı ve hikmetli üslubuyla, milletçe kenetlenme ve bütünleşme ilkesi doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal görevi aynı samimiyetle sürdürmeye gayret göstereceğim. Bu onurlu emaneti taşırken Yüce Rabbimin yardımı ve siz değerli halkımızın dualarına talibim.

Bu vesileyle bütün insanları ilahi rahmet etrafında birleştirmeyi hedefleyen bir dinin rahmetini insanlığa en güzel yöntemlerle ulaştırmayı, Rize’mizin huzuru, refahı, birlik ve beraberliği için bizden beklenen hizmetleri hakkıyla yerine getirebilmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Naci ÇAKMAKÇI
Rize İl Müftüsü