Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Bölge Il Müftüleri Video Konferans Yöntemiyle Toplantı Gerçekleştirdi.

diyanet işleri başkanı prof. dr. ali erbaş bölge il müftüleri video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.


Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Bölge Il Müftüleri Video Konferans Yöntemiyle Toplantı Gerçekleştirdi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı da, Video konferans sistemiyle toplantıya katıldı. Toplantıda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, Adıyaman İl Müftülüğü olarak Coronavirüs ile mücadelede, saha çalışmaları hakkında bilgi veren Müftü Mehmet Taşcı, Din görevlisi arkadaşların, Valilik Bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Gurubunda" görevlendirildiğini ve Türkiye Diyanet Vakfında gönüllü olarak çalışmalar yaptığını belirtti.

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Müftü Mehmet Taşcı, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan, evlerinden çıkması yasak ve çıkamayacak durumda kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yardımcı olduğunu, yaşlı vatandaşlarımızın maaşlarını gruplar halinde postane ve bankalardan çekerek tutanak halinde sahiplerine teslim edildiğini, gıda dağıtımlarında bulunulduğunu, İl Müftülüğüne telefon açarak alış-veriş ihtiyacı olan  vatandaşların alış-verişlerinin yapıldığını, Sırbistan Karadağ'dan gelen ve İlimiz Savfan bin muattal öğrenci yurdunda karantina altında olan 493 misafirimize, seccade ve Kura’n-ı Kerim hediye edildiğini, Ezanların beş vakit okunduğunu ve her ezan sonrası dualar edildiğini, gençlerle video konferans üzerinden sohbetler yapıldığını, hafızlık eğitiminin görüntülü olarak devam ettiğini, il Müftülüğü tüm personeli ve din görevlileri ile sahada çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini söyleyen Müftü Mehmet Taşcı, Cuma günleri ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden cuma sohbetlerinin de başlayacağı  bilgisini verdi.