Duzce'de Kur’an Kursu öğreticisi Sağlık çalışanları Için Evinde Maske üretiyor.

kur’an kursu öğreticisi sağlık çalışanları için evinde maske üretiyor.


Duzce'de Kur’an Kursu öğreticisi Sağlık çalışanları Için Evinde Maske üretiyor.

Korona virüs mücadelesi kapsamında örnek bir çalışma da Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Dertli’den.

Düzce Müftülüğü bünyesinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapan Hatice Dertli evinde sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla "yüz koruyucu maske" üretiyor.

Yeni tip korona virüs (covid-19) salgınında hayatları pahasına fedakârca çalışan sağlık çalışanları için harekete geçen Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Dertli, kendi imkânlarıyla aldıkları malzemelerle evinde ailesi ile birlikte 3 boyutlu yazıcı ile maske üretiyor.

En zor zamanlarında sağlıkçıların yanında olma hissiyatı duyduklarını ve harekete geçip bunu eyleme dönüştürdüklerini ifade eden Hatice Dertli, şöyle konuştu;

“Korona virüsü ile mücadelede sağlık çalışanları ön saflarda yer alıyor. Bu zor günlerde onlara destek olmak istedik. 3D yazıcı ile maske yapıldığını öğrendik ve araştırarak evimizdeki 3D yazıcı ile üretime başladık. Bugüne kadar 450 adet maske ürettik. Maskeleri, doktor ve hemşirelerin kullanması için Düzce’mizdeki hastanelere ulaştırdık.” dedi.

Bir koruyucu siperin plastik aksamının yaklaşık 2 saatte üretildiğini aktaran Dertli, "Maskenin plastik ana parçalarını rulo halinde satılan ham maddelerden üretiyoruz. Bu tamamen gönüllülük esaslı, herhangi bir para talep etmiyoruz.” dedi

"3D yazıcımızı gece gündüz üretim için çalıştırıyoruz"

Elindeki imkânı değerlendirerek sağlıkçılara destek olmak istediğini dile getiren Dertli, "Ailemle birlikte 3D yazıcımızı gece gündüz durmadan çalıştırıyoruz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu yüzden kendimizi bu işi yapmakla mükellef hissettik. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte bu virüsün üstesinden geleceğiz, buna inanıyorum. " diye konuştu.