Adıyaman Il Müftüsü Mehmet Taşcı, Cuma Vaazını Sosyal Medya üzerinden Canlı Yayınla Verdi.

adıyaman il müftüsü mehmet taşcı, cuma vaazını sosyal medya üzerinden canlı yayınla verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Bilim Kurulu Kararları gereğince Koranavirüs önlemleri kapsamında camilerde cemaatle vakit namaz ve Cuma namazlarını kılmayı geçici süreliğine durdurmuştur. Bu sebeple  Adıyaman'da İl Müftümüz Mehmet Taşcı, Adıyaman Merkez Ulu Cami'de İl Müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından canlı yayınla Cuma vaazı verdi.

Müftü Taşcı, "Biz tabi Diyanet İşler Başkanlığı olarak merkezde ve taşra da müftülüklerimiz olarak toplumu dini açıdan bilgilendirme görevi verilmiş olan kurumlarız. Dolayısla, her ne kadar camilerimizde, kürsülerimizde, minberlerimizde cemaatimizle buluşmaktan geçici bir süre de olsa mahrum olsak da Adıyaman il müftülüğü olarak Ramazan ayının olmazsa olmazı olan sohbetlerimizi vazgeçilmez olan mukabelelerimizi sosyal medya üzerinden internet üzerinden hem sohbetlerimizi yapacağız, hem de nasihatlerimizi yapacağız. Teknolojinin imkânlarını kullanarak Adıyaman’lı Müslüman kardeşlerimizi vaaz ve sohbetten mahrum etmeyeceğiz. Ramazan-ı Şerif müddetince sohbetlerimizi ve mukabelelerimizi bu yöntemle yapacağız. Adıyaman’lı kardeşlerimiz de bundan istifade edeceklerdir." dedi.