Denizli'de Canlı Yayına Katılan Müftü Aşık, Ramazan Ve Din Görevlilerinin Vefa Sosyal Destek Gruplarındaki Destansı çalışmalarını Anlattı

canlı yayına katılan müftü aşık, ramazan ve din görevlilerinin vefa sosyal destek gruplarındaki destansı çalışmalarını anlattı


Denizli'de Canlı Yayına Katılan Müftü Aşık, Ramazan Ve Din Görevlilerinin Vefa Sosyal Destek Gruplarındaki Destansı çalışmalarını Anlattı

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, DEHA TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Kovid-19’la mücadele kapsamında din görevlilerinin yaptığı hizmetler ile Ramazan ayı çalışmalarını anlattı.

DEHA TV'de canlı olarak yayınlanan Murat Acar'ın sunduğu "Bir Konu, Bir Konuk" programına katılan Müftü Aşık  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Programdaki konuşmasına dua ederek başlayan Müftü Aşık, Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleyle ilgili alınan tedbirlerin yerine getirilmesi için tüm din görevlilerinin vatandaşın hizmetinde olduğunu söyledi.

Yaşanan bu zor süreçte vatandaşın yapacağı iyiliklerin en büyüğünün, sokağa çıkmayarak evde kalması gerektiğini dile getiren müftü aşık, milletçe alınan tedbirlere uymak olduğunu kaydetti. 

Denizli İl Müftülüğü olarak Kovid-19’la mücadele kapsamında sahada çalışan din görevlilerini yakından takip ettiğini belirten Müftü Aşık, "İnsanoğlunun yaşadığı en büyük salgınlardan birini Kovid-19'u şuan yaşamaktayız. Bu mücadele sürecinde başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, amirlerinden memurlarına kadar, aziz milletimizin ve insanlığın selameti için çalışan herkesten Cenab-ı Allah razı olsun. Kovid-19’la mücadele kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş'ın başkanlığında yapılan il müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) yöneticileri, ilçe müftüleri ile video konferans sistemiyle toplantılar yapıyoruz. Denizli'de görev yapan toplam 1640 personelimiz bulunmaktadır. Valiliğimiz başkanlığında, 19 ilçe kaymakamlığında kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' çalışmalarında 1028 personelimiz görev alarak, 39050 vatandaşımıza ulaşarak maddi ve manevi hizmetinde bulunmuştur. Din görevlilerimizin sahada olması milletimizin her kesiminden çok büyük teveccüh ve takdir topluyor.  Vatandaşlarımız ve mülki idare amirlerimiz din görevlilerimizin başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkürlerini bizlere iletiyor. Milli Mücadele başta olmak üzere, ülkemizin en zor günlerinde din görevlilerimiz her zaman büyük sorumluluklar icra ederek ayrı bir destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştirerek destan yazan din görevlilerimiz, kovid-19’la mücadelede de maddi ve manevi rehberlik yapıyor." dedi.  

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) il ve ilçe şubeleri aracılığıyla yaş sınırı olmaksızın nakdi ve ayni yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ettiğini dile getiren Müftü Aşık, maddi durumu iyi olanların başta  ihtiyaç sahibi komşuları olmak üzere herkese el uzatarak, bu sıkıntılı günlerde yapılan  yardımlar sayesinde milletimizin daha da güçlenerek çıkacağını söyledi. 

Tüm dünyada etkili olan salgında en ücra noktalarda fedakârca çalışarak, ihtiyaç duyan herkesin yardımına koşan din görevlilerine karşı son zamanlarda sosyal medyada "nâhoş" ve "hakaret" ifadeleri içeren paylaşımların yer almasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Müftü Aşık, vatandaşların birlik ve beraberliği bozacak her türlü yorumlardan ve paylaşımlardan uzak durması gerektiğini kaydetti.

Mevcut süreçte evde kalarak salgınla mücadeleye destek veren vatandaşlar için Diyanet TV ve Diyanet radyolarının yayın çeşitliliğinde değişikliğe gittiğini belirten Müftü Aşık, "4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve ailelere yönelik eğitim formatında Diyanet TV'de içerikler üretilerek milletimizin hizmetine sunuluyor. Milletimizi doğru ve sahih bilgiyi ulaştıran Diyanet TV izlemeye ve Diyanet radyolarını da dinlemeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

"Evveli  rahmet,  ortası  mağfiret,  sonu  ise  cehennemden  kurtuluş  olan  mübarek Ramazan ayı"na yaklaşıldığını ifade eden  Aşık, 23 Nisan Perşembe  günü evlerde kılınacak ilk  teravih  namazının ardından,  24 Nisan Cuma  günü  tutulacak olan oruç  ile  Ramazan  ayının başlayacağını söyledi.  

Salgınla mücadele kapsamında Ramazan ayında da camilerde cemaatle namaz kılınamayacağını hatırlatan Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Camilerimizden, mescitlerimizden uzak kalacağımız için üzgünüz. Ramazan boyunca, özleyeceğiz camilerimizi. Bu özlemle evimizi mescide dönüştürebiliriz,  cemaatle namazlarımızı kılabiliriz. Rahmet ayını, Kur'an ayına dönüştürelim. Dini bilgilerimizi okuyarak arttıralım. Oruçlarımızı, Kur'an okuyarak, dini bilgiler öğrenerek ibadetlerimizin sevabını çoğaltalım. Evde kaldığımız günleri fırsat bilerek, aile bağlarının güçlenmesine de katkı sağlayalım. Bol bol kitap okuyarak, ailemize ve çocuklarımıza örnek olalım. Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarını dijital ortama yükledi. Ücretsiz bir şekilde hangi kitabı okumak istiyorsanız kitabı indiriyorsunuz ve okuyabiliyorsunuz. Bu vesileyle Ramazan ayınızı tebrik ediyor,  bu mübarek ayda başta koranavirüs salgının son bulmasını, birlik-beraberlik içerisinde feyizli ve bereketli bir Ramazan geçirmemizi Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”