Bolu'da Iptal Edilen Umre Turlarının ücretleri Vatandaşlarımıza Geri ödeniyor

iptal edilen umre turlarının ücretleri vatandaşlarımıza geri ödeniyor

Bolu'da Iptal Edilen Umre Turlarının ücretleri Vatandaşlarımıza Geri ödeniyor

Umre turlarının iptal edildiği tarih olan 27 Şubat 2020 tarihinden önce, ücretini yatırıp, ücret yatırdığı halde sisteme kayıt yaptırmayanlar ile müftülüklerden iade belgesi alıp çeşitli sebeplerle bankalardan ücret iadelerini alamayanların “Umre Ücret İadeleri” hesap numaralarına internet ortamında yatırılmıştır. Ancak bazı vatandaşların hesap numaraları bulunmadığı için internet ortamında umre ücret iadelerinde zaman zaman bazı aksaklıklar yaşanmıştır. Başkanlığımız bu durumda olan vatandaşlarımızın ücret iadelerini alabilmeleri amacıyla “Umre Para İadesi Talep” link’ine “Umre Para İadesinin adresime elden teslim edilmesini istiyorum” butonu ekleyerek ücretlerini almak isteyenlere müftülüklere veya bankalara gitmelerine gerek kalmadan umre ücret iadeleri evlerinde müftülük personeli tarafından elden teslim edilmeye başlamıştır. ​ Bu çerçevede Bolu İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Abdullah Baruğ ve Büroda görevli memurlar İsa Afacan ve Selim İde tarafından iade olacak Umre Ücretlerini vatandaşlarımızın evlerine giderek teslim ettiler. Vatandaşlar böyle bir hizmetin ayaklarına kadar gelmesinden çok memnun olduklarını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür ettiler.