Erzincan'da Vaaz, Irşat, Manevi Danışmanlık Ve Dini Rehberlik Hizmetleri Sosyal Medya Platformları Aracılığıyla Gerçekleştiriliyor

vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetleri sosyal medya platformları aracılığıyla gerçekleştiriliyor


Erzincan'da Vaaz, Irşat, Manevi Danışmanlık Ve Dini Rehberlik Hizmetleri Sosyal Medya Platformları Aracılığıyla Gerçekleştiriliyor

Vaaz, İrşat, Manevi Danışmanlık ve Dini Rehberlik Hizmetleri Sosyal Medya Platformları Aracılığıyla Gerçekleştiriliyor

Bilindiği üzere Başkanlığımızın en temel görevi, toplumu din konusunda aydınlatmaktır. Bu görevin ifasında vaaz ve irşat faaliyetlerinin yanı sıra manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin de önemli bir yeri vardır.

"Yeni Koronavirüs'ün (COVID-19)" virüs salgınının ülkemizde yayılmasına engel olmak, etkilerini en aza indirmek ve hastalıktan korunmak için alınan tedbirler neticesinde, yüz yüze yapılan vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine ara verme zarureti ortaya çıkmıştır.

Bu süreçte vatandaşlarımızın manevî duygularını güçlü tutmak ve din konusunda toplumu aydınlatma görevine devam etmek amacıyla yerel TV ve radyo kanalları ile sosyal medya araçları vasıtasıyla vaaz-irşat hizmetleri dijital ortamda yürütülmektedir.

Erzincan İl Müftülüğü olarak il müftümüz, müftü yardımcılarımız ve il vaizlerimiz aracılığıyla günlük sohbetler, Ramazan özel vaaz-irşat konuları bağlamında periyodik esaslar çerçevesinde sürdürülmektedir. Ayrıca, her gün için bir ayet, bir hadis, bir duâ ve bir fetvâ görselleri sosyal medya platformlarında da paylaşılarak vatandaşımızın din hizmetinden azami ölçüler içerisinde faydalanmasına gayret gösterilmektedir. Hem Alo 190 fetva hattımız, hem de bu platformlar aracılığıyla tüm mesajlaşma ve yazışma imkânları kullanılarak Başkanlığımızın fetvaları esas alınarak vatandaşımızdan gelen sorular cevaplandırılmakta, zekât hesaplama sistemi ve diğer basılı görsel materyalleri aracılığıyla vaaz- irşat ve rehberlik hizmetleri eksiksiz bir takiple yürütülmektedir.

Yapılan tüm faaliyetler, ayrıca ilimizde yayın yapan yerel medya organları –gazete, televizyon, radyo- aracılığıyla vatandaşlarımızın ilgi, istifade ve takibine sunulmaktadır. Yerel ve Ulusal TV kanalı ERT Şah TV her gün 20.00’de sunulan haberlerin ardından Ramazan özel yayınıyla vaazlarımızı yayınlamakta, yine yerel TV ve internet TV kanalı Can TV 24 televizyonu, her gün saat 18.00’de yayınlarımıza yer vermektedir.