Balikesir'da El Değmedik Kapı Kalmayıncaya Kadar

el değmedik kapı kalmayıncaya kadar


Balikesir'da El Değmedik Kapı Kalmayıncaya Kadar

İl Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi, sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi aileler için seferber oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi iş birliğinde hazırlanan yardım kolileri, din gönüllüsü kardeşlerimizin özel gayretleri ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN;  “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde İl ve İlçelerimizde, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak için âdete iyilik seferberliği başlattık.

Koronavirüsün tüm dünyayı etkilediği böylesi bir zamanda, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin mutluluklarına mutluluk katabilmek, kardeşlerimizin huzur içerisinde ibadetlerini, iftarlarını ve sahurlarını yapabilmeleri için İl Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi olarak yardım kolileri hazırladık. Çay, şeker, un, pirinç, makarna, bulgur, mercimek, nohut, şeker, fasulye,  zeytin, zeytinyağı,tuz, çorba, salça gibi temel gıda malzemelerinin yer aldığı kolilerimizi, kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın kapılarında teslimine başladık hamd olsun. Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine bu vb. yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz.

Ayrıca sair zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da İl Müftülüğümüzün yürüttüğü önemli hizmetlerimizden birisi olan;  “Alo Fetva 190” hattı ile de Cumartesi, Pazar dâhil vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.

Yardımlarımızın devamı konusunda maddi ve manevi katkı sağlayan değerli kardeşlerimize çok ama çok teşekkür ediyorum " dedi.