Rize'de Din Görevlimizden örnek Davranış

din görevlimizden örnek davranış


Rize'de Din Görevlimizden örnek Davranış

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkması kısıtlanan ailelere destek olmak, mağduriyet yaşamalarını önlemek, yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla din görevlilerimiz, iyiliği egemen kılabilme adına gece gündüz demeden her türlü hizmete koşuyor.

Din görevlilerinin çeşitli vefa hikâyelerine şahit olduğumuz bu süreçte Rize Merkez Taşlık Köyü Dereüstü Birlik Camii İmam Hatibi Muzaffer Pala, ikamet ettiği binada komşularını unutmayarak kendi imkânlarıyla iftar öncesi pide ikramında bulundu.

İmam-Hatip Muzaffer Pala, “Önceki yıllarda komşularımızla iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazan’ın manevi güzelliğini birlikte yaşıyor, ortaya çıkan bereketi paylaşıyorduk. Bu Ramazan’da malum virüs nedeniyle komşularımızla camimizde, iftar sofralarında bir araya gelemesek te, teknoloji yoluyla da olsa irtibatımızı kesintisiz devam ettiriyoruz.   Bir taraftan Vefa Sosyal Destek Grubu üyesi olarak sahada 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, diğer taraftan da her yıl Ramazan’da birlikte iftar ettiğim komşularımla anılarımı tazelemeyi düşündüm. Bu vesile ile ikamet ettiğim binada komşularımı kapılarında ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordum. Çam sakızı çoban armağanı pide ikramında bulunarak eski günlerimizi yad ettik.” dedi.

Salgın nedeniyle dışarı çıkamayan çocukları da unutmadığını sözlerine ekleyen Pala, çocuklara Diyanet Çocuk Dergisi hediye ederek çikolata ikramında bulundu.

Bu uygulamayı daha da genişletip görev yaptığı mahaldeki diğer cami görevlileri ile birlikte bütün komşuları ziyaret etmeyi hedeflediğini ifade eden Pala, “Vakit boş durma vakti değil, bu günleri iyi değerlendirmeli, cemaatimize, komşularımıza eksiklik hissettirmemeliyiz.” dedi.