Konya'da Alausa Lagos Uyruklu Danıel Frıday Agurıase, Islam'ı Seçti

alausa lagos uyruklu danıel frıday agurıase, islam'ı seçti

Konya'da Alausa Lagos Uyruklu Danıel Frıday Agurıase, Islam'ı Seçti

Konya'ya bulunan Alausa Lagos uyruklu mühendis Danıel Frıday Agurıase, çevresinin tavsiyesi ve yönlendirmesi üzerine İslam’ı araştırdı ve Müslüman oldu.

Arkadaşları ve iş çevresindeki vatandaşların tavsiyeleri üzerine İslam dini hakkında araştırmalarda bulunan Agurıase, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan hür iradesi ile Müslüman olmaya karar verdi.

Yaptığı araştırma ve görüşmelerin ardından Müslüman olmak için Konya Valiliğine yazılı müracaatta bulunan ve Hıristiyan dinine mensup olan Agurıase için Konya İl Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’ndan İslam dini  hakkında kısa bilgiler aldıktan sonra şahitler huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Agurıase, Davut adını aldı.

Poçanoğlu, tarafından yapılan duanın ardından Davut’a ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve İlmihal hediye edildi.