Rize'de Ilçe Müftüleri Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

ilçe müftüleri toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı

Rize'de Ilçe Müftüleri Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

İlimiz Müftülüğü ile ilçeler arasında koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek amacıyla her ay ilimizin farklı bir ilçesinde yapılan ilçe müftüleri toplantısı, bu ay Covid-19 tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapıldı.

14 Mayıs 2020 Perşembe günü İl Müftümüz Naci Çakmakçı’nın başkanlığında, 11 İlçe Müftümüzün katılımıyla video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda; Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Rize Valiliği’nden gelen yazılar istişare edildi.

Ayrıca “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” temalı yardım kampanyası, Covid-19 ilave tedbirler, vaaz, irşat manevi danışmalık ve dini rehberlik hizmetlerinin sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirilmesi, Ramazan ayı hizmetleri, Covid-19 ile mücadele kapsamında eğitime ara verilmesi ve uzaktan eğitim yapılması, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliği adaylık ilanı, zekat ve fitre kampanyası gibi konular görüşüldü.

İlçe Müftülerinin dilek ve temennileriyle toplantı sona erdi.