Kilis Il Müftüsü şahin’in Kadir Gecesi Mesajı

kilis il müftüsü şahin’in kadir gecesi mesajı


Kilis Il Müftüsü şahin’in Kadir Gecesi Mesajı

Kıymetli Kardeşlerim;

Evveli rahmet, ortası mağfiret olan Ramazan-ı şerifin, ebedi azaptan kurtulmamıza vesile olan son günlerini idrak etmenin hüznünü, mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip corona virüsün yayılımını azaltmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden beri camilerimizde cemaatle namaza ara verilmesi nedeniyle bu Ramazanda camilerimiz yetim kaldı.  Hatimlerimizi ve teravihlerimizi evlerimizde ifa etmeye,  vaaz ve sohbetlerimizi, mukabelelerimizi sosyal medya ve radyo aracılığı ile sizlere ulaştırmaya mecbur kaldık.

Bu gece bin aydan daha hayırlı kadir gecesini idrak edeceğiz. Bu geceyi bin aydan daha hayırlı kılan şey, yüce kitabımız Kur’an-ı kerimin bu gecede indirilmeye başlanmasıdır. Nitekim Yüce Rabbimiz (c.c),  “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır….” buyurmaktadır. (Kadir, 97/1-3) Bu gecenin Ramazan ayında olduğuyla ilgili ise “ … Kur’an’ın kendisinde indirildiği ramazan ayıdır…” (Bakara, 2/185) buyurulmuştur.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.),  Kadir gecesinin ramazanın son on günü içerisindeki tekli gecelerde aranmasını tavsiye etmiş, ve “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır”  buyurmuştur. O geceye rastlarsam nasıl dua edeyim diye soran Hz. Âişe (r.a) annemize “Allah’ım sen affedicisin affetmeyi seversin beni de affet” diye dua etmesini telkin etmiştir.

Bu gecede yapacağımız dualarımızda içten ve samimi bir şekilde af, mağfiret ve ebedi azaptan kurtulmayı talep ederken, bu salgının bir an önce sona ermesi, bir daha böylesi hastalıkların vuku bulmaması için yüce rabbimize dua ve niyazlarda bulunalım.

Bu vesileyle aziz ve necip milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek kadir gecesini tebrik ediyor, Ramazan ayı boyunca tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, kılmış olduğumuz namazlarımızı, vermiş olduğumuz/vereceğimiz fitrelerimizi, zekâtlarımızı, yapmış olduğumuz her türlü ibadetlerimizi, hayırlarımızı ve iyiliklerimizi en güzel bir şekilde kabul buyurmasını, bizlere affı ve mağfireti ile mukabelede bulunup ebedi azaptan kurtarmasını, yüce rabbimizden niyaz ediyor, Kadir gecesinin; İslam âleminin birlik ve beraberliğine, dirlik ve nizamına, güç ve hâkimiyetinin artmasına, içinde bulunduğumuz bu karantina günlerinden kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum.

Abdurrahman ŞAHİN   

     İl Müftüsü