Van'da Uzaktan Eğitimle Hafız Oldular

uzaktan eğitimle hafız oldular

Van'da Uzaktan Eğitimle Hafız Oldular

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafızlık Kur’an kurslarımızda eğitime ara verilmesi sonrasında Aişe-i Sıdıka, Hacı Murat Değer ve Halidiye Kur’an Kurslarına devam eden hafızlarımızın eğitimlerini aksatmamak için teknolojik imkânları kullanılarak telefon ve sosyal iletişim ağları üzerinden uzaktan eğitim yoluyla hafızlık yapan öğrencilerin ezberleri dinlemeye devam edildi.

İpekyolu İlçe Müftülüğümüze bağlı Aişe-i Sıdıka Kız Kur’an Kursuna devam eden kız öğrencilerimizden Gülsüm Akdoğan ve Özlem Güleryüz’ün hafızlık eğitimleri uzaktan eğitim şeklinde sürdürüldü. Günlük derslerini uzaktan eğitim yoluyla veren hafızlarımız son derslerini vererek hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri evlerinde ziyaret eden Kurs Yöneticisi Süheyla Türk ve beraberindeki Kur’an Kursu öğreticileri, hafız kızlarımıza İpekyolu İlçe Müftülüğü ve Aişe-i Sıddıka Kur’an Kursu öğreticilerince hazırlanan çeşitli hediyeler takdim edildi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin yapılacak hafızlık sınavına kadar günlük pekiştirme derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edileceğini bildiren Kurs Yöneticisi Süheyla Türk, “Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an Kurslarımızda yüz yüze eğitim-öğretime ara verildi. Biz de eğitim-öğretim faaliyetlerimizi Sosyal medya üzerinden devam ettirdik. Uzaktan eğitim sürecinin kendi içinde zorluklarının olmasına rağmen, öğrenci ve velilerin gayreti, öğreticilerimizin samimi çalışmaları sayesinde sürecin avantaja dönüştürüldüğünü, bu süreçte İl Müftü Yardımcısı ve İpekyolu İlçe Müftü Vekili Sacit Emiri’nin yaptığı katkı ve yönlendirmelerinin bizleri cesaretlendirmiştir. En kısa sürede hafız öğrencilerimizi olması gereken yerlerinde, sınıflarında ve sırlarında görmek istiyoruz.” dedi.