Erzincan'da Il Müftümüz Mehmet Emin çetin’in Ramazan Bayramı Mesajı

il müftümüz mehmet emin çetin’in ramazan bayramı mesajı


Erzincan'da Il Müftümüz Mehmet Emin çetin’in Ramazan Bayramı Mesajı

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin ÇETİN’in Ramazan Bayramı Mesajı

Rahmân ve Rahîm (olan) Allâh’ın (C.C.) Adıyla…

Manevi değeri büyük bir zaman dilimini geride bırakarak dini bayramlarımızın birincisi olan Ramazan bayramını idrâk etmenin arefesindeyiz. Bu yıl burukluk içerisinde hüzünle geçirdiğimiz cami ve cemaat hayatından uzak vakitler nedeniyle geçmiş Ramazanlara kıyasla sevincini tam hissedememiş olsak ta; rahmet, mağfiret, bereket ve feyiz dolu vakitlerle sıhhat ve afiyet içerisinde bizleri bayram günlerine kavuşturan Yüce Mevla’ya hamd ve sena, şanlı önderi, hâtemu’l enbiya, fahri kâinat Hz. Muhammed Mustafa’ya salât ve selâm olsun.

Bu süreçte, dünyamızı ve ülkemizi sarsan kovid-19 salgını yüzünden kaybettiğimiz kardeşlerimize Cenâb-ı Allah’tan rahmet, tüm hastalarımıza şifâlar dilerim.

Bayramlar hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı, neşe ve sevinçlerin çoğaltıldığı günlerdir. Bayramlar, yüreğimizin kapılarını kardeşlerimize açma, ekmeğimizi bölüşme, huzurumuzu paylaşma zamanlarıdır. Bayramlarda ruhumuzu saran huzur, içimizi kaplayan sevinç, yüreğimizi dolduran mutluluk, coğrafyaları, dilleri, ırkları, renkleri ve kültürleri farklı milyonlarca Müslüman tarafından paylaşılmaktadır. Aslında bu durum, İslâm ümmeti ve insanlık adına büyük bir umudu içinde barındırmaktadır. Ancak bu umut, Müslüman olmanın hakkını vermeye bağlıdır. Müslüman olmak, her şeyden önce insan olmanın hakkını vermektir.

Müslüman olmamızın gereği olarak bayramda yapacaklarımızı asla unutmayalım. Bayramın sevincini ve coşkusunu içimizde hissedelim. Onun muştusunu gönüllerden gönüllere taşıyalım. Varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı, hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirelim. Evlerimizin neşe kaynağı olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla mutlaka tanıştıralım. Aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaş ve dostlarımıza hürmet ve muhabbetlerimizi gösterelim. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, kimsesizlerin tebessümü ile bayramlarımızı aydınlatalım. Hastane köşelerinde şifa bekleyenlerin ulaşabiliyorsak telefonla dahi olsun gönüllerini alalım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim. Rahmet, mağfiret, bereket ve huzur dolu Ramazan ayı içerisinde kazandığımız yardımlaşma, merhamet, kardeşlik gibi güzel hasletlerimizi bütün ömrümüz boyunca devam ettirme gayreti içinde olalım. Özellikle içerisinde bulunduğumuz bu hassas süreç dolayısıyla, bütün bu yapacaklarımızı temizlik kurallarına titizlikle uyarak, gerektiği yerde eldiven ve maske kullanımını da asla ihmâl etmeyerek ve sosyal mesafe kurallarına da riâyet ederek bayram günlerini ihya etmeye çalışalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, çok kıymetli Erzincan halkının, güzel ülkemizin ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyor; bayramın ülkemizdeki güven ve huzur ortamının kalıcı hale gelmesi; bayramlara hep buruk giren ve bir türlü istikrara kavuşamayan İslâm dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi, İslâm ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyası olması için Rabbimize duâ ve niyâz ediyor, mübarek bayramın virüs salgınından ve tüm âfetlerden, belâlardan kurtulmamıza, barışa ve huzûra vesile olmasını Yüce Allah’tan niyâz ediyorum.

Mehmet Emin ÇETİN

Erzincan İl Müftüsü