Adiyaman'da “bir Iftar Da Benden Olsun” Projesi Kadir Gecesinde 500 Aileye Ulaştı.

“bir iftar da benden olsun” projesi kadir gecesinde 500 aileye ulaştı.


Adiyaman'da “bir Iftar Da Benden Olsun” Projesi Kadir Gecesinde 500 Aileye Ulaştı.

Adıyaman İl Müfülüğümüze Bağlı Kırçalı Camii Kız Ku’ran Kursu Öğreticisi Nazlı Pektaş Yıldırım, Kardeşlik Köprüsü oldu. Hayır çalışmaları  kapsamında Ramazan ayının başlaması ile “Bir İftar da Benden Olsun” projesi başlattı.

Proje kapsamında hayırseverlerin maddi katkıları ile her geçen gün sayılar kat kat arttı. Kadir gecesinde hazırlanan tek tek paketlenerek 500 ihtiyaç sahibi ailelerinin evlerine teslim edildi.

Proje ile ilgili açıklama yapan İlMüftümüz Mehmet Taşcı: “Adıyaman İl Müftülüğü olarak bir çok yardım faaliyetimiz bulunmaktadır. Bu pandemi sürecinde Sosyal Vefa Destek gurubunda birçok din görevlisi arkadaşımızı görevlendirdim. Yaşlı ve kronik hastalığı olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza birçok konuda destek veriyoruz. Türkiye Diyanet Vakfımızın imkânları ile ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunuyoruz. Varlıklı insanlarımızın bize emanet ettikleri fitre ve zekatları muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Zaman zaman ben de faaliyetlere bizzat katılıyorum. 10’un üzerinde ailenin, Halı, mobilya, beyaz eşya, mutfak araç-gereci ve ev eşyasını temin ederek tabiri caiz ise ev kurduk. Kur’an Kursu Öğreticimiz Nazlı Pektaş Yıldırım hocamız da böyle bir proje ile bana geldi. Kendisine her türlü desteği vereceğimi söyledim. Çok takdir ve destek toplayan bir faaliyet oldu. Ramazan ayı infak ve yardımlaşma ayıdır. Biz Din Gönüllüleri olarak halkımız ile iç içeyiz. İnfak köprüsü olmaya devam edeceğiz. Ben bu projeyi büyük fedakarlık yaparak devam ettiren Öğreticimizi tebrik ediyorum. Allah kendisinden razı olsun.” dedi.

Ramazan ayı boyunca kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerini sıcak yemek ulaştıran Kur’an Kursu Öğreticimiz Nazlı Pektaş Yıldırım’ın “Bir İftar da Benden Olsun” kampanyası takdir topladı. İnfak duygusunu yeniden hatırlatan projeye destek çığ gibi büyüdü. Açıklamalarda bulunan Yıldırım: “Bu sene Ramazan ayında, Covid19 Coronavirüs salgını nedeniyle, maalesef hepimiz evlerimizdeyiz. Camilere gidemediğimiz gibi evlerimize iftar için misafir de alamıyoruz, kendimizde gidemiyoruz. Böyle olunca ben de Ramazan ayında ne yapabilirim düşüncesiyle "Bir iftarda benden olsun" düşüncesiyle hazırladığım projemi video konferans ile mukabele yaptığımız arkadaşlarımızla görüştük. Onlarda 'kesinlikle ben de yapmak istiyorum’ dediler. Bismillah dedik başladık ve hamd olsun 500 aileye sıcak yemek iram edecek duruma geldik.” dedi.

Kur'an Kursu Öğretisi Yldırım: “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Hadis-i şerifine dayanarak bir parçada olsa oruçlu birine iftar ettirebilmeliyiz. Komşularımız ifatar edemezler se bizim de boğazımızdan geçmezdi. Sadece etli ve bolca para harcanmış yemekler olması şart değil. Bir bardak su veya bir kaşık pilav dahi olsa ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşmak lazımdır. Projeye başlarken 4 aileye her akşam iftar temin etmekle başladım. Arkadaşlarım, dostlarım ve öğrencilerim beni desteklediler.  Her geçen gün sayı çoğaldı. İhtiyaç sahiplerini mahalle Muhtarlarından aldım. Teker teker evlere giderek tespit ettim. Mübarek kadir gecesine özel olarak 500 aile için menü, Lahmacun, Çiğköfte ve tatlıdan oluşan iftar yemeği hazırlattık. Hepsini paketledik. Her eve götürüp teslim ettik.  İftar yemeklerini teslim ettiğimde o insanların sevinç ve mutluluğunu görünce bu kampanyayı devam ettirmem gerektiğine inandım. Bu faaliyeti devam ettirmemde bana destek veren İl Müftümüz Mehmet Taşcı başta olmak üzere tüm hayırsever Adıyaman vatandaşlarımıza, dostlarıma, arkadaşlarıma, meslektaşlarıma, öğrencilerime çok teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmadılar.  İyi bir sosyal ve yardımlaşma faaliyeti oldu. Böyle bir mübarek ayda ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek götürebilmek beni son derece mutlu etti. Onların duaları benim için çok önemli. Ramazandan sonra da infak köprüsü olmaya devam edeceğim.” dedi.