Denizli'de 29 Mayıs Günü Cuma Namazı Kılınacak Yerler

29 mayıs günü cuma namazı kılınacak yerler


Denizli'de 29 Mayıs Günü Cuma Namazı Kılınacak Yerler

29 Mayıs 2020 Cuma Günü itibariyle camilerimizde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesiyle aşağıdaki kurallar belirlenmiştir.
1-    Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca Öğle, İkindi ve Cuma Namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

2-    Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların evlerinde kalmaları Cuma ve vakit namazlarına iştirak etmemeleri gerekmektedir.

3-    Cemaatle kılınacak namazlar veya münferiden kılınacak tüm namazlar için vatandaşlarımızın sağlığı açısından maske kullanmaları gerekmektedir. 


4-    Camilerin abdesthane şadırvan ve tuvaletleri kapalı tutulacaktır. Abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelmeleri gerekmektedir.

5-     Namaz kılınması esnasında her yönden 1 metre mesafe olacak şekilde şahsi seccadelerinin üzerinde kılacaklardır. Namaz kılınacak tüm alanlarda koli, hasır, karton vb. malzemeler kullanılamayacağından, cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri gerekmektedir.


6-    Camilerde vaaz yapılmayacak olup Cuma Namazı vaktinde camiler kapalı tutulacaktır.

7-    Namaz sonrası musafaha, kucaklaşma kesinlikle yapılmayacaktır, ikram, yemek vb. hususların yapılmasına izin verilmeyecektir.

8-    Denizli’de Valilik ve Kaymakamlıklar koordinesinde İl ve İlçe Müftülüklerince Cuma Namazı kılınması için belirlenen, avlusu ve bahçesi uygun olan camiler ile diğer alanların listesi aşağıda çıkarılmıştır.

AFIS 29 mayıs Cuma Namazı Kılınacak Yerler