Adiyaman'da 29 Mayıs 2020 Tarihinde Ilimiz Merkez Ilçede Sosyal Mesafe Kuralına Uyularak Cuma Namazının Kılınacağı Cami Ve Mekânların Listesi

29 mayıs 2020 tarihinde ilimiz merkez ilçede sosyal mesafe kuralına uyularak cuma namazının kılınacağı cami ve mekânların listesi


Adiyaman'da 29 Mayıs 2020 Tarihinde Ilimiz Merkez Ilçede Sosyal Mesafe Kuralına Uyularak Cuma Namazının Kılınacağı Cami Ve Mekânların Listesi

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler, normalleşme süreciyle birlikte 29 Mayıs Cuma günü itibarıyla gerekli tedbirler alınarak yeniden ibadete açılıyor.

“Müminlerin kavuşma vakti geldi, cemaatimizin hasreti bitiyor”

Cuma namazlarının belirlenen mekânlarda, öğle ve ikindi namazlarının ise fizikî mesafeye uyularak camilerde kılınacağı hatırlatılan animasyon filminde, camiler ibadete açılsa da hala salgının geçmediğine ve dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Cemaatle namaz kılmak amacıyla camilere gelecek olan vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları ve kurallara uymaları tavsiyesinde bulunulan filmde, cemaatle namaza gelmeden önce hem vatandaş hem de görevliler tarafından yerine getirilmesi gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

Cami ve mescitlerin azami kapasiteleri, il ve ilçe müftülüklerince güvenli mesafe kurallarına göre belirlenecek ve kapasitenin üstünde cemaatin girişine müsaade edilmeyecektir. Cemaatle ibadete açılan cami ve mescitlerin, bütün bölümleri uygun yöntemlerle temizlenecek, sık sık havalandırılmasına ve temizliğine her zamankinden daha fazla özen gösterilecektir. Bilhassa kapı kolları gibi el temasının yoğun olduğu yerler, titizlikle ve düzenli olarak temizlenecektir. Cami ve mescitler ile ibadet mekânı olarak belirlenen alanlara girecek herkes, ellerini mutlaka dezenfekte edecektir.

İbadet yerlerinde yapılacak bazı değişiklik ve düzenlemeler şu şekildedir:

Cami ve mescitlerde 1,5 metre mesafeli saf düzeninin sağlanması amacıyla işaretlemeler yapılacak ve cemaat bu işaretli yerlerde namaz kılacaktır. Camilerde rahle, kitap, tesbih, ayakkabı çekeceği gibi ortak kullanım malzemeleri kaldırılacaktır. Cami ve mescitlerdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacaktır. Bu yüzden cemaatin abdest alarak camilere gelmeleri gerekmektedir. Cami ve mescitlerde topluca geçirilecek sürelerin mümkün mertebe kısa tutulması için sünnet namazların evde kılınması ve tesbihatların da evde yapılması uygun olacaktır.

Cemaatimizin uyması gereken kurallar ise şunlardır:

Sokağa çıkma yasağı kapsamında olan vatandaşlarımızla hastalık belirtisi taşıyanlar namazlarını evlerinde kılmalıdırlar. Cemaatle namaz kılmaya gelecek olanların mutlaka kendi seccadesi ile gelmesi gerekmektedir. Cemaatle namaz kılınan mekânlarda maske kullanımı zorunludur. Giriş ve çıkışlarda kimseye temas edilmemeli; musafaha, tokalaşma, kucaklaşma yapılmamalıdır. Gruplar halinde toplanılmamalı, güvenli mesafe kurallarına uyulmalıdır.

Yeniden birlikte olacağımız ve beraber ibadet edeceğimiz camilerimizde, kul ve kamu hakkına riayet edelim. Kendimizin ve toplumumuzun sağlığını koruyalım.

Camilerde Uyulması Gereken Kuralları Anlatan Animasyonu için lütfen tıklayınız... 

Diyanet İşleri Başkanlığı

Adıyaman Merkez İlçe Cuma Namazı Kılınacak Camiler Listesi Adıyaman Merkez İlçe Cuma Namazı Kılınacak Cami Dışı Mekanlar Listesi