Erzurum'da Cuma Namazı Kılınacak Yerler

erzurum'da cuma namazı kılınacak yerler

Erzurum'da Cuma Namazı Kılınacak Yerler

29 Mayıs Cuma günü itibari ile Cuma namazları Valiliğimizce tespit edilen cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye başlanacaktır.

Cuma günleri belirlenen bu alanlarda sağlığımızın korunması amacıyla sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak Cuma namazları dışında Cuma gününden itibaren sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde cemaatle kılınacaktır. Akşam, yatsı ve sabah namazlarında camiler açık olacak, ancak namazlar münferiden kılınacaktır.

Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ve toplum sağlıklarının korunması için ibadetlerine evlerinde devam etmeleri uygun olacaktır.

Cuma namazı için belirlenen cami ve alanlara gelecek vatandaşlarımızın (abdesthaneler ve şadırvanlar kapalı olacağından) abdestlerini evlerinde alarak ve namaz sünnetlerini evlerinde kılarak gelmeleri uygun olacaktır.

Namaza gelenlerin mutlaka maske takmaları ve seccadeleri ile gelmeleri,  namazlarda belirlenen sosyal mesafe kurallarına uymaları ve görevlilerimizin yönlendirmelerine riayet etmeleri gerekmektedir.

Valiliğimizce belirlenen Cami avluları dışında İl Merkezindeki Cuma namazı kılınacak açık alanlar şunlardır:

S.N:

Kazım Karabekir Stadyumu yanı Yakutiye Erzurum

ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE ÖNÜ

Çifte Minareli Medrese Erzurum

İl geneli cuma namazı kılınacak cami avluları, meydan ve bahçe bilgilerini görüntülemek için burayı tıklayınız.

Merkez İlçelerde cuma namazı kılınacak cami avluları, meydan ve bahçe bilgilerini görüntülemek için burayı tıklayınız.

Merkez İlçelerde cuma namazı kılınacak meydan ve bahçe bilgileri için burayı tıklayınız.